Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Telangana Eyaleti’nden Blockchain Hamlesi

Hindistan‘ın eyaletlerinden olan Telangana, Blockchain alanında çeşitli gelişmelere imza atmak istiyor. Eyaletin yetkilileri 26 Temmuz 2018’de çeşitli Blockchain startuplarıyla ve danışmanlarıyla mutabakat zaptları imzaladılar. Blockchain sektöründeki organizasyonlarla yapılacak olan bu işbirliğinin amacı bu teknolojiyi özellikle idari alanlarda kullanmak olacak.

Eyalet Yönetimine Şeffaflık

Telangana’nın yerel yetkililerinden olan Jayesh Ranjan bundan bir süre önce bazı açıklamalarda bulunmuş ve Blockchain teknolojisinin eyaletteki “altı ya da yedi” alanda kullanılabileceğini söylemişti. Eyalet Blockchain teknolojisini bundan önce mülk kaydı ve emeklilik platformu gibi alanlarda kullanmayı denedi. Yetkililerin özellikle bu alanlara yoğunlaşmalarının sebebi de bu alanlarda ‘aracılar’ yüzünden çeşitli dolandırıcılıklar yaşanıyor olması.

Rajan Blockchain teknolojisinden faydalanılması durumunda idari işlemlerin çok daha şeffaf olacağını ve vatandaşlara özellikle bilgi takibi alanında ciddi faydalar sağlanacağını düşünüyor.

Rajan bu teknolojinin eyalette kullanılabileceğini söylüyor ancak tam olarak ne gibi amaçlarla kullanılacağını söylemiyor.

Şirketlerin İlgisini Çekiyor

Eyalet yetkililerin Blockchain alanındaki çalışmaların yanı sıra Nucleus Vision’ın kurucusu Abhishek Pitti’nin de çeşitli adımlar attığını görüyoruz. Pitti bundan birkaç gün sonra Hindistan’ın Hyderabad kentinde bir Blockchain konferansı düzenliyor olacak. 3 Ağustos’ta düzenlenecek olan etkinliğe Telangana ve Goa eyaletlerinden yetkililer de katılıyor olacak.

Etkinliğe katılacağı söylenen isimler arasında Tim Draper da bulunuyor. Ayrıca ICON, Binance, NEO, Huobi gibi kuruluşlardan yetkililer de katılıyor olacak.

Kripto para sektöründen önemli isimlerin katılıyor olacağı bu etkinlik, Hindistan’daki sektörün imajını ne kadar değiştirecek göreceğiz.

Telangana’dan Blockchain Atağı

Telangana Hindistan’ın en ileri görüşlü eyaletlerinden biri olarak görülüyor. Bölgenin başkenti olan Hyderabad’da pek çok bilgi işlem ve yazılım firması bulunuyor ve bu firmalarda milyonlarca mühendis çalışıyor.

Eyaletin gelişim namına atmayı planladığı adımlardan biri de Blockchain teknolojisini kapsıyor olsa gerek.

Telangana’nın bundan bir süre önce Blockchain teknolojisinden faydalanarak oluşturduğu mülk kayıt sisteminde herkes “kimin mülk sahibi olduğunu” görebiliyor. Eyaletin oluşturduğu bu Blockchain sistemi, mülk kayıtlarında şeffaflık sağlanması için yerel gelir idaresine entegre edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment