Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq ile Kripto Para Şirketleri Gizli Toplantıda Bir Araya Geldiler

Dünyanın en büyük borsa operatörlerinden olan Nasdaq, geçtiğimiz hafta kripto para borsalarından olan Gemini’nin ve birkaç farklı kripto para şirketinin temsilcileriyle toplantı yaptı. Olaya aşina olan bir kişi yapılan bu toplantıyla ilgili Bloomberg’e bazı bilgiler verdi ve toplantının amacının kripto para piyasasının genel imajını düzeltmenin yollarını bulmak olduğunu söyledi.

Gemini yetkilileri yapıldığı iddia edilen bu toplantıyla ilgili yorum yapmadılar. Ancak Nasdaq’ın temsilcilerinden biri toplantıyla ilgili yorum yapmayı reddetse de böyle bir toplantı yapıldığı iddiasını doğruladı.

Toplantı hakkında bazı bilgiler veren kişiye göre toplantıda konuşulan konular arasında kripto para sektöründeki düzenlemelerin geleceği vardı. Nasdaq’ın CEO’su olan Adena Friedman bir süre önce yaptığı açıklamalarda kripto para sektörüne yasal düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtmişti. Nasdaq ayrıca belli başlı kripto para borsalarına yasalara uyum sağlama konusunda yardım ediyor.

Bloomberg’e göre Nasdaq ile kripto para şirketleri arasındaki ilişki devam edecek ve bu toplantıya benzer etkinlikler düzenlenmeye devam edecek.

Bundan birkaç ay önce Gemini’in piyasa manipülasyonlarını kontrol altına almak için Nasdaq ile işbirliği yapmaya başladığını belirtmiştik.

Nasdaq gibi devasa bir şirketin kripto para sektörünün önde gelen şirketleriyle çeşitli şekillerde bağlantı kurması, kripto para sektörünün Wall Street’te iyice yankı uyandırmaya başladığının göstergelerinden biri.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment