Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’daki Emeklilik Fonu Kripto Para Alma İhtimalini Yok Saymıyor

Financial Times’ın cuma günkü haberine göre Avustralya’nın en büyük emeklilik fonlarından biri, kripto paralara gelecekte yatırım yapma fikrini olanaksız bulmuyor.

Queensland Investment Corporation’ın para birimi direktörü Stuart Simmons, büyük çaplı kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına girip girmeyeceğinin, yasal soru işaretleri yüzünden belirsizliğini koruduğunu ancak bunun zaman içerisinde değişebileceğini açıkladı.

1991 yılında Queensland yönetimi tarafından kurulan ve Avustralya’nın en büyük beşinci emeklilik fonu olan Queensland Investment Corporation, 69 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor.

Kripto para piyasasındaki regülasyon belirsizliklerine, dolandırıcılıklara ve manipülasyonlara değinen isim, bu gibi risklerin kurumsal yatırımcılar için engel oluşturduğunu söyledi.

Queensland Investment Corporation’ın kripto paralara gelecekte yatırım yapma ihtimalini göz ardı etmeyen Simmons, kripto para sektörü “geliştikçe”, piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının artabileceğini belirtti.

“Devasa fonların ve kurumsal pazarın kripto piyasasına yatırım yapacağının kaçınılmaz olduğunu varsaymıyorum ama (şartlar) geliştikçe, büyük fonların buna dahil olmak istemesi mümkün.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!