Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, ETF Onayı Umuduyla 59.000 Doları Geçti

Bitcoin (BTC) fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) bitcoin borsa yatırım fonlarıyla ilgili paylaştığı tweet sonrasında 59.000 doları aştı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yer verilen bir fona yatırım yapmadan önce, ilgili riskleri ve faydaları dikkatli bir şekilde ölçüp biçtiğinizden emin olun.” ifadeleri kullanıldı.

Gary Gensler öncülüğündeki SEC, doğrudan bitcoin’e değil de bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmayı planlayan birkaç ETF hakkında önümüzdeki hafta itibarıyla karar vermeye başlayacak.

SEC’nin bu tweetinden sonra, cuma günü sabaha karşı paylaşılan ve anonim kaynaklara dayandırılan bir Bloomberg haberinde, SEC’nin söz konusu başvuruları “geri çevirmesinin muhtemel olmadığı” belirtildi.

Bitcoin fiyatı, bunu izleyen saatlerde global borsalarda 59.500 doları aşarak 60.000 dolar seviyesine yaklaştı.

Gensler, konu hakkında yakın zamanda yaptığı açıklamada spot ürünlere yatırım yapmayı planlayan ve 1933 tarihli yasa doğrultusunda hazırlanan fonların değil, vadeli işlem sözleşmelerine yer verilen ve 1940 tarihli yasa uygun şekilde oluşturulan fonların üstünde durmuştu.

Bloomberg’in haberinde, özellikle ProShares’in ve Invesco’nun yaptığı başvurular anıldı. SEC’nin bunları 18 Ekim ve 19 Ekim’de değerlendirmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!