Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Merkez Bankası Kripto Paralara Ne Kadar Yatırım Yapıldığını Bulmaya Çalışıyor

Rusya Merkez Bankası, ülke genelinde kripto paralara yapılmış yatırımların toplam hacmini ölçmek için anket düzenliyor.

Merkez Bankası Finansal İstikrar Direktörü Elizaveta Danilova, perşembe günü verdiği röportajda Rusya’da kripto paralara ne kadar yatırım yapıldığına dair bir tahmin yürütmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

“Bu piyasasının ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki şeffaflık düzeyi çok düşük. Hem bunun verileri hem de vatandaşlarda bu gibi yatırımların barındırdığı riskler konusunda farkındalık yaratmanın üstünde çalışmalıyız.”

Rusya’nın kripto para alımını yasaklayıp yasaklayamayacağı konusunda doğrudan açıklama yapmayan Danilova, vatandaşların kripto paralara “yabancı aracılar aracılığıyla” yatırım yapabildiğini ve bunun “büyük risklerinin” olduğunu belirtti.

“İnsanlar bitcoin’deki ve diğer enstrümanlardaki aşırı volatiliteyi cazip buluyor ve ne yazık ki çoğu, bunun risklerini anlamadan sadece kolay para kazanmaya çalışıyor.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu hafta yaptığı açıklamalarda kripto paraların henüz petrol ticaretinde doların yerini alamayacağını fakat bunların zamanla birer “birikim aracı” olarak kullanılmasının muhtemel olabileceğini söyledi.


Görsel: Alina Kuptosva, Flickr (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!