Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’daki Et Sektörü Blockchain Teknolojisiyle Takip Edilecek

Avustralya’daki Ulusal Nakliyat Sigortası (NTI), dışarıya ithal edilen etlerin kontrolünü yapmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

NTI, başka ülkelere gönderilen sığır etlerinin güvenliğinden emin olmak için yeni bir Blockchain sistemini denemeye başladı.

Yerel haber kaynaklarından Fully Loaded ATN tarafından yapılan habere göre NTI bu amaç doğrultusunda yine Avustralya’daki BeefLedger ile işbirliği yapıyor. BeefLedger, tedarik zinciri yönetimini daha kolay hale getirebilmek için Blockchain ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerden faydalanıyor.

NTI ve BeefLedger tarafından ortaklaşa kullanılan yeni Blockchain sistemi, Avustralya’da üretilip Şangay gibi bölgelere aktarılan etlerin takibini yapmayı sağlıyor. Dünya’nın en büyük üçüncü sığır eti ithalatçısı olan Avustralya, 45 binden fazla büyükbaş sahibine ev sahipliği yapıyor.

NTI, bu etlerin takip sürecinde Blockchain teknolojisinden faydalanarak işbu süreci kolaylaştırmayı hedefliyor. NTI’ın bir diğer amacı ise et ihracatçıları ile ithalatçıları arasında daha güvenilir bir ilişki kurma.

BeefLedger’ın yönetim kurulu başkanı olan Warwick Powell, şu sıralar test edilen Blockchain sisteminin özellikle Avustralya-Çin rotasını kapsadığını belirtiyor. Powell ayrıca et ticaretinde çeşitli sorunlarla karşılaşıldığını, “sahte” etlerle sıklıkla karşılaşılabildiğini vurguluyor ve şöyle ekliyor:

“Araştırmalar gösteriyor ki hayvanların sağlığıyla ilgili bazı etik sorunlar yaşanıyor. Ayrıca etlerin güvenilirliği ve kaynağı ile ilgili de sorunlar var. Çin’deki müşteriler en çok bu şeylere dikkat ediyorlar. Bu yüzden Avustralya’da üretilen etleri tercih ediyorlar.”

Birbirinden farklı alanlarda kullanılan Blockchain teknolojisi gıda sektöründe de kendini göstermeye başlıyor. Avustralya’daki bu şirketlerin yanı sıra ABD’deki Walmart gibi şirketler de Blockchain’in gıda takibinde yararlı olabileceğine inanıyor, bu doğrultuda adımlar atıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment