Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys’nin Başlattığı Girişim, Sahilleri Temizleyenlere Ödül Olarak ETH Dağıttı!

Ethereum ağının kurucu ortaklarından birisi olan Joseph Lubin‘in firması ConsenSys, merkeziyetsiz uygulama geliştiricisi olan Bounties Network ile ortaklaşa ilginç bir projeye imza attı. ConsenSys Social Impact isimli girişim, sosyal değişim için blockchain çözümleri sundu ve buna katılan kişileri ETH ile ödüllendirdi. Proje ilk olarak Filipinler’deki en kirli sahilleri temizleyen kişiler için Ethereum dağıttı ve görünüşe göre şimdiden bir şeyler değişmeye başladı.

Bounties Network kendi Twitter hesabından paylaştığı bir kaç gönderide, dünya ve çevre için gerçekten de umut vaat eden görüntüler paylaştı ve toplanan çöpleri sergiledi.

Katılımcılara vaat edilen ödüller ise, Ethereum ağı tabanlı halka açık bir defter üzerinden yapıldı. Proje temel olarak yerel toplulukların ve vatandaşların, merkezi bir kurumun işe el atmasını beklemeden merkeziyetsiz teknolojilerle de çevreyi temizlemesini alışkanlık haline getirmesini ve bunun zaman zaman ödüllendirilmesini hedeflemekte.

Bounties Network konu hakkında şunları ifade etti:

”Gelişmiş ülkelerdeki insanlar, Filipinler gibi yerlerde finansal teşviklerin ne kadar önemli olduğunu fark etmiyorlar. Buradaki insanlar bir etki yaratmaya önem veriyor ve bu tip bir girişim onların bütün topluluğunu harekete geçirecektir.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment