Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Market Zinciri On The Run (OTR), Kripto Ödemelerini Kabul Etmeye Başlayacak

Avustralyalı market zinciri On The Run (OTR), mağaza içi kripto ödemelerini kabul etmeye hazırlanıyor.

The Australian‘ın 3 Nisan tarihli haberine göre On The Run, yakında Güney Avustralya ve Victoria eyaletinde bulunan 170 şubesinde kripto ödemelerini kabul etmeye başlayacak.

Bu hareket ile mağaza içi kripto ödemelerini kabul eden ülkedeki en büyük işletme olacak olan OTR, müşterilerinin yiyecek, içecek ve hatta benzin alışverişlerinde 30’dan fazla kripto para birimiyle ödeme yapmalarına imkan sağlayacak.

Haberde ayrıca Güney Avustralya‘nın en büyük özel şirketlerden biri olan OTR‘nin ana şirketi Peregrine Corporation da  Subway, Oporto ve Smokemart mağazalarında kripto ödemelerini kabul edeceğine yer verildi.

Şirket ödemeler için Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com ile birlikte çalışacak. Sidney merkezli bir ödeme sağlayıcısı olan Datamesh ise alışveriş yapanların kripto para varlıklarıyla Crypto.com uygulaması aracılığıyla ödeme yapmalarına izin veren satış noktası terminallerini kullanıma sunacak.

Peregrines Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yasser Shahin, kripto ödemelerinin gün geçtikçe büyüyen kripto endüstrisine dahil olmak için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Avustralya’da ve dünyanın geri kalanında kripto para birimlerinin benimsenmesinin büyümesi ve ana akım kabulü olağanüstü. Bu bize müşterilerimiz için hızla büyüyen alanın ivmesinden faydalanmamıza imkan sundu.

Şirketin bu hareketinin Avustralya’da kripto para benimsenmesini daha da hızlandırması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru araştırma şirketi Finder tarafından yapılan bir anket Avustralyalıların %17‘sinin kripto para birimlerine sahip olduğunu ve %13‘ünün ise 12 ay içerisinde yatırım yapmayı düşündüğünü ortaya koymuştu. Ancak Avusturalya Merkez Bankası (RBA) Ödeme Politikası Başkanı Tony Richards, rakamları “biraz mantıksız” bulduğunu söyleyerek bu anket raporuna inanmadığını dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!