Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın Kripto Yaptırımları Bitmiyor: Ticaret Platformuna Dava Açtı!

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) önde gelen kripto para platformu eToro’yu dava etti.

Avustralya kripto para şirketlerine karşı yaptırımlarına bir yenisini ekledi. Ülkenin regülatör kurumu ASIC tarafından 3 Ağustos günü paylaşılan resmi bir bildiride, kripto para ticaret platformu eToro’nun lisans yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava edildiğini beyan edildi. Davanın hedefinde eToro’nun türev sözleşmesi “CFD” yer aldı.

ASIC, eToro’nun hedef pazarının çok geniş olduğunu ve platformu kullanan neredeyse 20.000 müşterinin Ekim 2021 ile Haziran 2023 arasında CFD türev sözleşmeleri aracılığıyla ciddi miktarda para kaybettiğini iddia etti.

Örneğin, bir perakende müşterinin orta risk toleransı varsa, ancak deneyimli bir yatırımcı değilse ve CFD ticaretinin risklerini anlamadıysa, bu müşteri yine de hedef pazara giriyordu.

Davanın hedefinde yer alan şirket eToro ise sunulan iddiaları değerlendirdiklerini ve çıkacak sonuna göre hareket edeceklerini vurguladı:

eToro AUS, bu işlemlerde ASIC tarafından sunulan iddiaları değerlendiriyor ve buna göre yanıt verecek. EToro AUS müşterileri için herhangi bir etki veya hizmet kesintisi yoktur ve eToro’nun küresel işi üzerinde önemli bir etkisi yoktur.

Dava için henüz bir tarih belirtilmezken düzenleyici kurumun eToro’ya para cezası uygulaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!