Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya Hükümetinden Yeni Proje: Viyana’da Blockchain Merkezi

Avusturya‘daki COMET Centers, Avusturya Blockchain Merkezi (ABC) adlı merkezin kurulumunu onayladı. Ülkedeki Araştırma Teşvik Kurumu (FFG) tarafından yönetilen COMET Centers’ın onayını alan merkez, Viyana’da kurulacak.

Avusturya Blockchain Merkezi bünyesinde 21 farklı bilimsel kuruluş, 54 şirket, 17 ortak katılımcı ve 16 uluslararası kuruluş ve şirket rol alacak. ABC tarafından yayınlanan resmi basın duyurusuna göre merkezde özellikle nesnelerin interneti, finans, enerji, lojistik ve kamu yönetim uygulamaları gibi konulara ağırlık verilecek.

Bu yeni merkezin akademik direktörü olan Alfred Taudes, ABC’de yürütülecek çalışmaların disiplinlerarası olacağını belirtti. Taudes’in açıklamalarına göre Blockchain alanında kayda değer gelişmelere imza atabilmek için bu tarzda bir çalışma yürütmek şart.

Beş Farklı Alan

Viyana’daki Blockchain merkezinde şu beş alanla ilgili çalışmalar yürütülecek: Kriptografi teknolojisi ve güvenlik, kripto-ekonomik modelleme ve şirketler için Blockchain uygulamaları, yeni gelişen sektörler ve üretim sektöründe Blockchain, Blockchain analizinde veri bilimi metotları ve öngörüleri, Blockchain’in yasal ve politik sonuçları.

ABC, yayınlanan basın duyurusuna göre COMET Centers bünyesinde faaliyet gösteren diğer merkezlerle ve Blockchain projeleriyle düzenli bir işbirliği halinde olacak. Bu merkezler Avusturya Ulaşım, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ve Avusturya Dijital ve Ekonomik İlişkiler Bakanlığı tarafından destekleniyorlar. ABC bakanlıklardan aldığı maddi desteğin yanı sıra Avusturya’daki bazı yerel yönetimlerden de destek alacak.

Avusturya Hükümeti Blockchain teknolojisiyle ilgili bir süredir çeşitli araştırmalar yürütüyor. Hükümet bundan birkaç ay önce Ethereum ağı üzerinden 1.35 milyar dolar değerinde tahvil satma kararı aldı. Avusturya Maliye Bakanı o dönemlerde yaptığı açıklamalarda Blockchain’in “ekonomide oynayabileceği rolden” bahsediyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment