Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturyalı Dev Telekom Operatörü Kripto Para Kabul Ediyor

Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri arasında gösterilen Avusturya’nın en büyük Telekom operatörlerinden birisi olan A1, yaptığı açıklama ile ülkedeki seçilmiş yedi farklı mağazada, kripto para ile ödeme yapılmasının önünü açtığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada bu haftandan itibaren, A1’in işlettiği yedi farkı mağazada; Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Stellar ve DASH’in, birer ödeme metodu olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kripto paralar ile ödeme alınması için ise A1 firmasının yine ülkenin ünlü kripto para girişimlerinden birisi olan Salamantex ile anlaşma yaptığı ifade edildi. Salamantex’e ek olarak Alman menşeili Concardis ve Fransız akıllı ödeme çözümleri firması Ingenico’nun da bu ortaklıkta yer alacağı açıklandı.

Kripto paralara ek olarak A1, müşterilerine farklı sistemler ile de ödeme şansı sunuyor. Buna göre, şirketin Çin’in en büyük ödeme firmaları olan AliPAy ve WeChat Pay’i de müşteirilerine sunacağı ifade edildi.

Firmanın bu sayede müşterilerine daha farklı ödeme yolları sunarak opsiyonları arttırmayı amaçladığı da ifade ediliyor. Bu durum, aynı zamanda Avusturya kripto para sektörünün katılımcıları tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Herkes, bu olaydan oldukça mutlu olduğunu yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment