Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity Neden Yükseliyor: AXS Coin Fiyatında Yüzde 20’lik Ani Hareket!

Dünyanın en popüler blockchain oyunlarından Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS’ın, kısa sürede %20’den fazla değer kazanması dikkat çekti.

AXS Infinity’nin yerel token’ı AXS, son 24 saatlik periyotta 4,23 dolar seviyesinden 5,10 dolara kadar artış yaşayarak %20,5 yükseldi ve günün en çok değer kazanan altcoin’i oldu.

NFT tabanlı blockchain oyunu Axie Infinity’nin oyun içeresinde kullanılan token’ı AXS, geçtiğimiz boğa sezonunda heyecan verici yükselişlere tanıklık ederek 164,9 dolara kadar erişmişti. Ancak mevcut ayı piyasası koşulları sebebiyle AXS, %97’den fazla düşüş yaşayarak 4,12 dolar seviyesine kadar geri çekilme yaşadı.

NFT veri platformu CryptoSlam’e göre Axie Infinity’nin NFT işlem hacmi hafta boyunca düşüş eğiliminde bulunuyordu. Öte yandan NFT piyasası da büyük bir süredir hareketsiz konumda bulunuyor. Buna rağmen AXS’da yaşanan yükseliş büyük dikkat çekti.

Yükseliş esnasında ya da öncesinde herhangi bir veride anormal hareketler görülmemesi akıllara “pump” ihtimalini getirdi.

Ayrıca NFT piyasasında yaşanan durgunluk nedeniyle AXS ve benzeri kripto paralarda short (kısa) pozisyonların artmasına yol açmıştı. Fiyatta yaşanan yükselişin short squeeze (piyasa hakimiyeti oluşturan short pozisyonların kapanması ile oluşan yükseliş hareketi) görülmesine sebep olduğu düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre AXS, yazım esnasında 4,76 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!