Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Bitcoin ve Kripto Para Hacminin Yüzde 75’i Türk Lirası!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eylül ayı içerisindeki itibari para hacminin %75’ini Türk Lirası oluşturdu.

On-chain analiz firması Kaiko’nun Twitter hesabı üzerinden 14 Eylül tarihinde aktarılan verilere göre Türk Lirası (TRY), Binance’deki eylül ayındaki toplam itibari para işlem hacminin %75’ini oluşturdu. Sunulan tabloya göre 2022 yılının Nisan ayından beri en baskın itibari para olmayı başaran Türk Lirası geçtiğimiz son 3 ayda hakimiyetini iyice güçlendirdi.

Yer alan verilerde ayrıca eylül ayında Türk Lirasının ardından ikinci olarak en çok tercih edilen itibari para Euro (EUR) olurken üçüncü sırada ise Brezilya Reali (BRL) yer aldı. Listede ayrıca küçük hacimlerle Arjantin Pesosu (ARS), Nijerya Nairası (NGN), Güney Afrika Randı (ZAR), Rus Rublesi (RUB), Ukrayna Grivnası (UAH), İngiliz Sterlini (GBP) ve Avustralya Doları (AUD) bulunuyor.

Sunulan verilerde Tether (USDT) ve stablecoinlerin yer almaması Türk Lirasını en üst sırada tuttu. Genel hacme bakıldığında global çapta liderlik USDT‘nin ellerinde bulunuyor.

Özellikle Türk kullanıcıların bankadan TL transferlerinin ardından USDT satın alımlarının hacmi yüksek oranda artırdığı düşünülüyor. Öte yandan Türk kullanıcılar Binance özelinde bu denli yatırım sahibiyken borsanın başına bir şey gelmesi durumunda en çok hasar alanın Türk yatırımcılar olabileceği tahmin ediliyor.

İnternet veri sağlayıcısı Similarweb tarafından Ağustos ayının başında aktarılan verilere göre Binance’in üç aydaki ilk beş trafik kaynağı sırasıyla TürkiyeVietnamRusyaArjantin ve Hindistan olmuştu. Bu veriden de görüleceği üzere Binance’in en büyük yatırımcı kitleleri arasında Türk kullanıcılar yer alıyor.

Bu durumun farkında olan Binance ise süreç içerisinde birçok kripto para için Türk Lirası desteğini getirerek yatırımcılara olan bağlılığını gösterdi. Ayrıca Binance’in önümüzdeki ilk “Binance Blockchain Week” etkinliği de 8 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek.

Öte yandan önde gelen kripto para borsası KuCoin yayımladığı bir raporda, özellikle son 18 ayda Türk kullanıcıların kripto para sektörüne karşı artan ilgisi gözler önüne sermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!