Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasası 1 Ay İçinde 25 Kripto Para Borsasını Sektörden Sildi

Devam eden ayı piyasası koşulları, kripto para sektörünün birçok noktasında etkili oldu. Özellikle son dönemde kripto para borsaları bu kötü etkileri hisseden başlıca oyuncular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz 30 gün içinde, 25 borsa tarihe karıştı.

6 Temmuz itibariyle, küresel çapta kripto borsalarının sayısı, önceki aylarda kaydedilen en yüksek seviyelere göre  düşüşe geçerek 500’e geriledi. Kripto market veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap‘a göre, 6 Haziran’da toplam borsa sayısının 525 olduğunu göz önünde bulundurarak sektörün 30 günde 25 borsa kaybettiğini belirlendi.

 

Kripto para borsalarının silinmesinin ardındaki temel sebep, düşüşlere bağlı olarak kullanıcıların paralarını piyasadan çekme taleplerine dayanıyor. Piyasa düşüşlerinin yanı sıra, borsalar bir yandan işletmelerini ayakta tutabilmek için makro ekonomik çapta yaşanan enflasyon ve krizlerle de boğuşuyor.

Kripto para borsaları, bu düşüş ve kriz ortamına “yeniden planlama” yaparak karşılık verdi ve bu yeniden planlanma seçeneklerinden bir tanesi de sektörden tümüyle çıkmak olarak görülüyor.

Özellikli küçük hacimli borsalar, düşüş piyasasında kullanıcıların genellikle “HODL” yapmayı tercih etmesinden dolayı işlem hacimlerini büyük ölçüde kaybetti. Bunun yanı sıra büyük borsalarda bu kriz ortamından etkilenmiş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD’nin önde gelen kripto para borsası Coinbase işten çıkarmalara başlamıştı ve yeni personel alımını dondurma kararı almıştı.

Kripto piyasası nispeten yeni olmasına rağmen, bazı piyasa gözlemcileri borsaların kapatılmasının sektöre fayda sağlayabileceğine inanıyor. Ayı piyasasının “ciddi olmayan” borsaları ve kripto varlıkları ortadan kaldırmak için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!