Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin Kripto Dostu Maliye Bakanı İstifa Etti: Ülkeyi Kripto Merkezi Yapmak İstiyordu

İngiltere’nin kripto paralar hakkındaki olumlu görüşleri ve çabaları ile bilinen Maliye Bakanı Rishi Sunak, dün gece aniden istifa etti.

Boris Johnson hükümetinin, son zamanlarda oldukça baskı altında olduğu söyleniyor. Üst üste çıkan skandalların ardından dün gece bazı parlamento üyeleri görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifalardan birisi de kripto paralar hakkındaki olumlu görüşleri ile kripto yatırımcılarının dostluğunu kazanmış maliye bakanı Rishi Sunak’a ait. Sunak, istifa mektubunda:

Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor. Bunun benim son bakanlık görevim olabileceğinin farkındayım, ancak bu standartların savaşmaya değer olduğuna inanıyorum bu yüzden istifa ediyorum.

ifadelerine yer verdi.

Eski bakan Rishi, başkan Jhonson’la, yaşam pahalılığı krizi ve İngiliz ekonomisinin karşı karşıya olduğu zorlukları çözme anlamında da fikir ayrılıkları bulunduğunu işaret ederek hükümetten ayrıldığı için üzgün olduğunu ancak bu fikir ayrılıklarıyla yol alınamayacağına inandığını belirtti.

Nisan ayında Sunak, stablecoinlerin İngiltere’de yasal bir ödeme şekli olmasını sağlama planlarını açıklamıştı. Royal Mint (İngiliz Darphanesi) bu yaz bir NFT üretmeye hazırlanıyordu. Ancak uzmanlar, bakan Rishi’nin istifasının bütün bu olasılıkları suya düşürebileceğini düşünüyor.

Bakan Rishi, kripto dünyasına olan olumlu görüşleri nedeniyle hem rakip partilerden hem de iktidar kanadından tepkiler aldığı biliniyordu. Parlamentodan bir çok sesin Rishi için, “bütün zamanını yükselen enflasyonu çözmeye ayırmalı” dediği kimi çevrelerce zikrediliyordu.

Dün akşam bakan Rishi ile beraber, Sajid Javid, Bim Afolami, Jonathan Gullis, Saqib Bhatti, Andrew Murrison da istifasını sundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!