Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasası Binance CEO’su ve Diğerlerine 116 Milyara Patladı! Kim Ne Kadar Kaybetti?

Kripto para sektörünün içinde bulunduğu ayı piyasası özellikle son 9 ay içerisinde milyarlarca dolar kayba neden olurken birçok önde gelen isim milyarder statüsünü kaybetti.

Forbes tarafından sunulan rapora göre ayı piyasası ve yaşanan iflaslar son 9 ay içerisinde kripto para milyarderlerinin 116 milyar dolar kaybetmesine yol açtı. Kripto para sektörünün önde gelen 17 isminin yer aldığı rapora göre bu isimlerden 10’u yaşanan düşüş ile birlikte kişisel servetinin büyük bir kısmını kaybederek milyarder statüsünü yitirdi.

En büyük kayıp Binance CEO’suna ait

Öte yandan sunulan rapora göre en büyük kayıp Binance CEO’su Changpeng Zhao‘ya (CZ) atfedildi. Binance’in %70’lik hissesine sahip olan CZ’nin toplam mal varlığı mart ayında 65 milyar dolar değerindeyken içinde bulunduğumuz aralık ayında 4,5 milyar dolara kadar geriledi.

Bir diğer öncü kripto para borsası Coinbase‘in CEO’su Brian Armstrong’un servetinin ise mart ayındaki 6 milyar dolarlık seviyeden 1,5 milyar dolara düştüğü tahmin ediliyor. Ripple kurucu ortağı Chris Larsen’in serveti 4,3 milyar dolardan 2,1 milyar dolara düşerken bir başka kripto para borsası Gemini‘nin kurucuları Winklevoss kardeşler Cameron ve Tyler’ın mart ayındaki 4 milyar dolar değerindeki toplam varlığı ise şu anda yerini 2,2 milyar dolara bıraktı.

24 milyar dolardan sıfıra: Sam Bankman-Fried

Milyarder statüsünü kaybedenler arasında FTX kurucu ortakları Sam Bankman-Fried ve Gary Wang de yer aldı. Mart ayında servetleri sırasıyla 24 milyar dolar ve 5,9 milyar dolar olan kurucu ortakların mali durumu şu anda “sıfır” olarak nitelendiriliyor.

Bir risk sermayesi şirketi olan Ripple Ventures kurucusu Matt Cohen yaptığı açıklamada “Şu anda kriptoda herkesin durup ‘Tamam, son birkaç ayda bir ton ekonomik servetin yok olduğunu gördük, bunu ciddiye almaya başlamalıyız’ demesi gereken kırılma noktasındayız” ifadelerinin yanı sıra sözlerine şunları ekledi:

Pek çok blokzinciri teknolojisi ve kripto şirketi, düzeltilmesi gerekmeyen sorunlar için çözümler üretti ve bence şimdi sert bir sıfırlama yaşayacağız.

İflas eden ve büyük kayıplar yaşayan bireylerin yanı sıra borç batağına saplanmış şirketler de bulunuyor. Bunların başında kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) geliyor. Verilere göre DCG’nin en önemli alt kuruluşlarından Genesis’in alacaklılara en az 1,8 milyar dolar borcu bulunuyor. Bununla birlikte DCG’nin ayrıca iflas eden hedge fonu Three Arrows Capital’a (3AC) verdiği bir krediden kaynaklanan 1,1 milyar dolarlık bir yükümlülüğü yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!