Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Tüm Kullanıcılara Kişisel Mesaj: Neler Söyledi?

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), bir e-posta aracılığıyla kullanıcılara Binance’in müşteri varlıklarını nasıl muhafaza ettiğine dair açıklamalarda bulundu.

Binance CEO’su CZ yakın tarihte müşterilere gönderdiği bir e-postada, her müşterinin varlığının ayrı olarak kendine has özel bir hesapta tutulduğunun altını çizdi. Kripto para ekosisteminde yakın zamanda ortaya çıkan skandallara karşı yatırımcıların merkezi borsalara olan güvenini tazelemek isteyen CEO, müşteri varlıklarının Binance’in operasyonları için kesinlikle kullanılmadığının özellikle altını çizdi.

CEO, Binance’in operasyonlarını kendi varlıklarını kullanarak yürüttüğünü ve müşteri varlıklarına dokunulmadığını bir kez daha dile getirdi. CZ, bu konuda yakın zamanda FTX skandalına şahit olmuş yatırımcılara güven vermek için borsanın her kullanıcının varlığını kendi adına tanımlanmış özel hesaplarda tuttuğunu belirtti. Altyapı maliyetlerini yükselttiği için yalnızca yetkin ve mevzuata tabi finansal kuruluşlar tarafından tercih edilen bu yöntemin Binance tarafından benimsenmesi dikkat çekti.

Ayrıca CEO, tokenların zaman zaman sıcak ve soğuk cüzdanlar arasında taşındığını, bunun nedeninin ücretlerinden tasarruf ederek kullanıcılara daha düşük işlem ücretleri sunmak olduğunu belirtti. Sıcak cüzdanların bir havuz gibi kullanıldığını açıklayan CZ, asıl varlıkların soğuk cüzdanlarda tutulduğunu ve sıcak cüzdanlardaki likiditenin belirli sınırların altına düşmesi halinde soğuk cüzdanlardan likidite enjeksiyonu yapıldığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!