Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Endişeleri Bitcoin Madenciliği ve Kripto Paralara Yönelik Tasarıyı Erteletti

Rusya, kripto para ve Bitcoin (BTC) madenciliğe yönelik yasa tasarısını sermaye kaçışına neden olabileceği yönündeki endişeler nedeniyle erteledi.

Rus parlamentosunun alt meclisi Rusya Devlet Duması Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov bir basın toplantısında, kripto paralara ve Bitcoin madenciliğe yönelik yasa tasarısının sermaye kaçışına neden olabileceği gerekçesiyle ertelendiğini bildirdi. Aksakov yaptığı açıklamada, tasarının ertelenmesine devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarından gelen eleştirilerin neden olduğunu bildirdi.

Yasa tasarısı ile beraber görünürde kripto para alımlarının artacağını ama aslında ülkeden dışarıya doğru bir sermaye çıkışı olabileceğinin altını çizen Aksakov, bu riski değerlendireceklerini ve ilgili kurumlarla ikili diyalog halinde sorunu çözmeye çalışacaklarını belirtti.

Başkan ayrıca tasarının ertelenmesine rağmen yakında onaylanacağını vurguladı. Ocak ayında tasarı hakkında görüşmelerin tekrar başlatılacağını söyleyen Aksakov, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Yasa tasarısının ilk okumada onay almasını bekliyoruz ancak onaylanmaması halinde revize aşamasında tarafları ikna etmek için çalışacağız. Eğer ikinci okumada da onayı alamazsak tasarı muhtemelen ertelenebilir ancak ben %90 oranında anlaşabileceğimize inanıyorum.

Devlet Duması’na kasım ayında sunulan yasa tasarısının onaylanması durumunda, kripto para madencilerini yasal bir statüye koyarken aynı zamanda onları belgeleme, raporlama ve ödeme yükümlülükleri gibi birçok alanda yeni standartlara tabi tutacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!