Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Sezonunu Fırsat Olarak Gören Girişim Sermayesi Şirketinden 4.5 Milyar Dolarlık Kripto Fonu

Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), kripto ve blockchain girişimleri için 4.5 milyar dolarlık yeni fonunu duyurdu.

CNBC’nin 25 Mayıs tarihinde yaptığı habere göre Andreessen Horowitz’in (a16z), kripto ve blockchain girişimleri için harcayacağı 4.5 milyar dolarlık fonun 1.5 milyar dolarlık kısmını tohum yatırımlara ve 3 milyar dolarlık kısmını start-up projelerine yapacağını söyledi.

İlki 4 yıla önce başlatılan toplamda üç fona sahip olan şirketin şimdiye kadar kripto ve blockchain girişimlerine toplamda 7.6 milyar dolar ayırdığı belirtiliyor. Şirket günümüzde sektörün en büyük yatırımcıları arasında yer almayı sürdürüyor.

Andreessen Horowitz’in ortağı Arianna Simpson, CNBC’ye verdiği röportajda:

Ayı piyasaları genelde yatırım yapmak için iyi fırsatlardır. Yatırımcıların kısa zaman dilimlerinde fiyat hareketlerine takılmadan ekosistemin teknolojisini görebileceği zamanlardır.

dedi.

Ayrıca Simpson, “Yatırımcılar, yaptığımız yatırımlarımız konusunda endişelenmemeli.” ifadelerine yer verdi.

Instagram ve Lyft gibi büyük yatırımlarıyla bilinen a16z, kripto paralarla ilgili ilk yatırımını 2013 yılında ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’e yapmıştı. Şirket o tarihten beri Alchemy, Avalanche,Solana, Bored Ape Yacht Club’ın geliştiricisi Yuga Labs ve Opensea dahil olmak üzere birçok kripto firmasına yatırımlarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Andreessen Horowitz, oyun endüstrisinde gördükleri bütün fırsatlara yatırım yapabilmek amacıyla 600 milyon dolarlık fon başlattığını duyurmuştu ve oyunların metaverse’ün altyapısını oluşturacağına inandıklarını belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!