Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, SEC ile Arasındaki Davanın Sonuçlanmasından Sonra Halka Arz Olmanın Yollarını Araştıracak

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun açmış olduğu davanın sonuçlanmasının ardından şirketi halka arz (IPO) edebilmenin yollarını aradığını açıkladı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse 25 Mayıs tarihinde CNBC’ye verdiği röportajda, “SEC davasının sonlanması durumunda Ripple’ı halka arz etmenin yollarını araştırıyorum.” açıklamalarında bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP’nin bir menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın yasa dışı şekilde menkul kıymet sattığı gerekçesiyle hem Ripple’a hem de şirketin CEO’su Garlinghouse ile kurucularından Chris Larsen’e yaklaşık 15 ay önce dava açmıştı.

Birçok kez SEC’in davayı yavaşlattığını belirten Garlinghouse, “SEC’in davayı daha fazla yavaşlatmamasını umuyorum.” dedi. Birkaç hafta önce yaptığı açıklamalarda ise CEO, dava sürecinin başlarına oranla iyi gittiğini söylemişti.

Ayrınca Garlinghouse, şirketin ödeme sistemi olarak büyümeye devam ettiğini ve geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar olan transferin bu yıl 8 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Sınır ötesi ödeme ağı oluşturabilmek amacıyla kurulan Ripple’ın yerel token’ı XRP, CoinMarketCap’in sıralamasına göre en değerli 6. kripto para olarak bulunuyor.

Terra çöküşüyle birlikte son 30 günde %40’a yakın değer kaybeden Ripple’ın yerel token’ı XRP, yazım esnasında 0,405 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!