Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahamalar Merkez Bankası Dijital Paralara Özel Düzenlemeler Hazırlıyor

Bahamalar Merkez Bankası (CBOB), dijital paralarla ilgili hazırlamayı düşündüğü düzenlemelere ilişkin yeni bir müzakere dökümanı yayınladı. CBOB, para aklama ve dolandırıcılık gibi çeşitli faaliyetlerle mücadele etmek için düzenlemelerde ICO’lara da yer vermeyi düşünüyor.

Bahamalar’da Kripto Para

CBOB bundan birkaç gün önce yeni bir bildiri yayınlayarak dijital paralar hakkında bazı çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Bankanın yaptığı açıklamadan bir kesit şu şkeilde:

“Bahamalar Merkez Bankası hem Bahamalar’ın uluslararası itibarını korumaya hem de kripto para sektöründeki rekabeti kızıştırmaya çalışıyor.”

CBOB, yayınladığı bildiride ‘kripto para’ terimini kullanmaktansa ‘kripto varlık’ terimini kullanmayı tercih ediyor. Bundan bir süre önce paylaştığımız haberde Bahamalar’da yeni bir devlet destekli dijital para projesinin geliştirildiğini belirttik. Bitcoin.com gibi kaynaklara göre bankanın kripto varlık terimini kullanmasının sebebi tam olarak bu.

Olası Düzenlemeler

Bahamalar’daki finansal düzenleyiciler, ticari bankalar gibi kurumların kullanabilecekleri dijital paraların sayısına bir kısıtlama getirmeyi planlıyor. Banka yaptığı açıklamada sadece CBOB tarafından desteklenen dijital paraların kullanımına izin verileceğini belirtiyor:

“Ödeme servisi sağlayıcıları muhtemelen yalnızca merkez bankası tarafından desteklenen dijital paraları kullanabilecekler.”

CBOB, hazırlayacağı düzenlemelerde yalnızca dijital paralara değil dijital para üzerinden hizmet sunan şirketlere de yer verecek. Merkez Bankası, dijital para sektöründe yaşanabilecek olası dolandırıcılık durumlarını önlemek için oldukça katı standartlar belirlemeyi planlıyor.

Merkez Bankası’nın getireceği düzenlemelere göre Bahamalar’da faaliyet göstermek isteyen şirketler, sundukları hizmetlerin ne kadar güvenli olduğuna dair detaylı bir rapor sunmak zorunda kalacaklar.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment