Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’leri Küresel Çapta Neredeyse 4.000 Noktaya Ulaştı! Sektör Büyümeye Devam Ediyor

Kripto para endüstrisinin geliştiğini görmek için illa ki fiyatların artışını görmek gerekmiyor. Alt yapı ile ilgili gelişmeler de sektörün gelişme yolunda ne denli önemli adımlar attığının göstergesi olabilir. Bitcoin ATM‘leri de alt yapı konusunda en önde gelen yapılardan birisi. Bu ay, küresel çaptaki Bitcoin ATM sayısının 4.000’i geçmesi bekleniyor.

Bitcoin ATM’leri İçin Dönüm Noktası

Kripto para birimlerini daha erişilebilir yapmak ve kullanımı arttırmak, şu sıralar sektörün en çok ihtiyaç duyduğu noktalardan birisi. Bitcoin ATM’leri de bu konuda üstlerine düşeni fazlasıyla yapmakta. ATM’ler, ülkenin itibari parası veya küresel bir para ile, Bitcoin veya itibari para almayı oldukça kolaylaştırmakta. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Bitcoin ATM’lerinin yerini ve sayısını gösteren Coinatmradar sayfasının verilerine göre, şu an dünya çapında toplamda 3991 Bitcoin ATM’si mevcut ve bunlar 515 işletmeci tarafından yürütülmekte.

Geleneksel finansın en büyük kalesi olan bankalara kıyasla yine de düşük olan sayı, günlük 6 Bitcoin ATM’si ortalaması ile artışa devam ediyor. Mayıs ayında yine aynı sitenin verilerine göre toplam Bitcoin ATM sayısı 3.000 civarındaydı ve o zamandan bu zamana neredeyse 1.000 ATM artışı yaşandı.

Kuzey Amerika şu sıralar en fazla Bitcoin ATM’sine sahip bölge konumunda ve piyasanın %71.3’ünü kontrol ediyor. Avrupa ise listenin ikinci sırasında ve bütün büyük Avrupa şehirlerinde bir Bitcoin ATM’si bulmak mümkün. Okyanusya, Güney Amerika, Afrika gibi bölgeler ise listede alt sıralarda yer alıyor.

 

Yukarıdaki Bitcoin ATM grafiğinden de büyümenin ne denli hızlı geliştiğini anlamak oldukça kolay.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment