Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahamalı Başsavcı’dan FTX’e Dair Açıklamalar: Binance Suçlaması! Yeni CEO’ya İtham!

Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder, FTX iflasında Binance’in rol sahibi olduğunu ve iflasın Bahamalar’a mal edilmek istendiğini ima etti. Ayrıca FTX’in yeni CEO’su Jhon J. Ray’i de Bahamalar regülatörünün eylemlerini yanlış beyan etmekle itham etti.

Ryan Pinder 28 Kasım tarihinde yayınlanan bir açıklamada, FTX çöküşüne ve sonrasında yaşananlara değindi. Pinder, FTX’in bir takım finansal zorluklar yaşamasının ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) FTX’in yerel token’ı FTT yatırımlarını tasfiye edeceğini kamuoyuna duyurmasının ardından kripto para borsasında bir panik yaşandığını ve müşterilerin hızla mevduatlarını çekmeye çalıştığını belirtti. Binance’in kısa sürede masaya sürdüğü anlaşmadan yine kısa bir sürede kalkmasının ardından finansman bulma ihtimalleri iyice azalan şirkete karşı ülkenin finansal regülatörünün hızlı müdahalesini överken FTX’in yeni CEO’su Jhon j. Ray’in, Bahamalar’ın eylemlerini yanlış beyan ettiğini dile getirdi.

Açıklamalara göre Bahamalar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SCB), FTX Digital Markets’in lisansını askıya alarak ve geçici tasfiye memurları atayarak hızlı bir şekilde aksiyon aldı. Regülatör, FTX Digital Markets’in varlıklarını alacaklıların ve müşterilerin yararı için güvence altına alınmasını sağladı. Başsavcı, regülatör tarafından aksiyona dökülen bu hamlenin FTX’in de yararına olduğunu öne sürdü.

Yeni CEO Jhon J. Ray’in Bahamalar hükümetinin eylemlerini yanlış beyan ettiğini belirterek bu konu hakkındaki üzgünlüğünü dile getiren Pinder, bir mahkeme dosyasından Ray ve FTX avukatlarının Bahamalar’ı yetkisiz eylemler düzenlemekle itham ettiğini belirtti. Başsavcı bu eylemlerinin aslında FTX’in fonlarını korumak için yapıldığını iddia etti. Pinder, duruşmanın güvenliği ve güvenilirliği için kamuoyunu ve yetkilileri açıklama yaparken daha itidalli olmaya davet etti.

Binance’in eylemlerini üstü kapalı olarak da olsa tasvip etmediğini belirten Başsavcı, bu düşünceye sahip tek yetkili değil. ABD’li senatör Ted Cruz ve İngiltere Parlamentosu Hazine Komitesi de Binance’in müdahalesini şüpheli bulan yasal aktörler arasında yer alıyor. Bunların dışında sektörde yönetici, geliştirici ve yatırımcı pozisyonunda bulunan bir dizi aktör daha Binance’in FTT yatırımlarının tasfiyesi ve satın alma sürecinde art niyetli davrandığını öne sürdü.

Öte yandan Bahamalar regülatörü hakkında yapılan ithamların gerçeği yansıtmadığı ve kurumların olaya oldukça hızlı tepki verdiğini belirten Başsavcı, bu noktada bütün çöküşün sorumluluğunun Bahamalar’a yıkılmak isteniyor olabileceğinin altını çizdi. Pinder, kripto para sektöründe standartlaşmış bir regülasyon olmadığını ancak Bahamaların bu noktada oldukça özverili çalıştığını belirtirken, FTX’in serbestleştirilmiş bir faaliyet alanı için Bahamalar’da operasyonlarını yürüttüğü iddialarının cehalet dolu olduğunu öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!