Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt CEO’su: Platformu Ne Zaman Açacağımız Henüz Belli Değil

Bakkt’ın CEO’su olan Kelly Loeffler, platformun tam olarak ne zaman kullanıma hazır hale geleceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

NYSE’ın ana şirketi olan Intercontinental Exchange bundan birkaç ay önce Bakkt adlı bir platform geliştireceğini duyurmuştu. Başlıca kurumsal yatırımcılara hitap etmesi beklenen bu platform kripto para kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Kripto para sektörünün gelişimini olumlu yönde etkilemesi beklenen Bakkt platformunun özellikle Bitcoin tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri gibi ürünler sunması bekleniyor.

Normal şartlar altında bu yılın ilk haftalarında açılması beklenen bu platform, çeşitli yasal sorunlar nedeniyle hala açılabilmiş değil. Ayrıca Bakkt CEO’su Loeffler tarafından yapılan açıklamalara göre platformun açılış tarihi hala belli değil. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Kripto para sektöründeki manipülasyon ve yetersiz güvenlik iddiaları git gide artıyor ve Bakkt platformunu daha temkinli bir şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. Piyasadaki tüm bu iddialar aslında dijital para sektöründe gözden geçirmemiz gereken risk unsurlarını gözler önüne seriyor.”

Loeffler tarafından yapılan açıklamalar şirket yetkililerinin özellikle yasal konuları gözden geçirdiklerini gösteriyor. Ancak bu açıklamalar ayrıca söz konusu konuların henüz tam anlamıyla çözülemediğini de gösteriyor:

“Geçtiğimiz sene boyunca Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile düzenli iletişim halindeydik. Henüz platformun tam olarak ne zaman açılacağına dair bir bilgi veremesek de emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebilirim.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment