Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PwC En Çok Blockchain Uzmanı Arayan Şirketlerin Başında Geliyor

İş arama platformu Indeed üzerinden yapılan yeni bir araştırma, Blockchain ile ilgili en çok iş ilanı yayınlayan şirketin PricewaterhouseCoopers (PwC) olduğunu gösteriyor.

Kısa süre önce yayınlanan bir basın duyusuna göre en büyük denetleme şirketlerinden biri olan PricewaterhouseCoopers’ın Indeed platformunda Blockchain ile ilgili halihazırda 40 farklı ilanı bulunuyor. PwC’nin rakiplerine baktığımızda bu sayının Ernst&Young için 17, Deloitte için ise 10 olduğunu görüyoruz.

PwC, Ernst and Young ve Deloitte, “Big Four” olarak bilinen dört büyük bağımsız denetim şirketinden üçünü oluşturuyorlar. Bu üç şirketin de Blockchain ile ilgili çeşitli çalışamalar yürüttükleri biliniyor.

Bunların yanı sıra yine Big Four arasında gösterilen KPMG ise Indeed platformu üzerinden Blockchain ile ilgili herhangi bir iş ilanı yayınlamadı.

İlgili denetim şirketlerinin haricindeki şirketlerin de bu alanda ilanlar yayınladıklarını görebiliyoruz. Teknoloji devi IBM, Blockchain’e özel 10 farklı ilan, küresel danışmanlık şirketi Accenture ise 11 ilan yayınladı.

Danışmanlığın yanı sıra birbirinden farklı şirketlere kapsamlı yönetim hizmeti veren Accenture zaten Blockchain teknolojisini aktif olarak kullanıyor. Şirket geçtiğimiz yılın kasım ayında belli başlı yazılımları takip edebilmek için yeni bir Blockchain platformu geliştirmişti.

PwC’nn Fransa kolu bundan kısa bir süre önce Dünya genelindeki merkez bankalarının kendi dijital paralarını üretmelerinin verimsiz olacağını, Facebook gibi şirketlerin ise bu yönde bir adım atabileceklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment