Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’daki Sosyal Medya Platformu VK Kendi Kripto Parasını Geliştirebilir

Rusya‘nın en büyük sosyal medya platformu olan VKontakte (VK) kendi dijital parasını geliştirmeyi düşünüyor.

Yerel medya kanallarından RBS tarafından yapılan bir habere göre Rusya’nın YouTube’u olarak bilinen VKontakte, kendi kripto parasını geliştirmek için kolları sıvadı.

İsmi verilmeyen anonim bir kaynak, VK’nin platformundaki tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek yeni bir kripto para geliştirmeye başladığını öne sürüyor. Belirtmek gerekiyor ki RBS gibi kaynaklar, VK’nin bu planı gerçekten hayata geçirip geçirmeyeceğinin henüz belli olmadığını vurguluyorlar.

VK bu kripto parayı gerçekten geliştirecek mi geliştirmeyecek mi belli değil. Ancak şu ana dek yapılan açıklamalar, bu koinin başlıca platformda harcanan zamana ve platformdaki aktivite oranına göre elde edilebileceğini işaret ediyor.

RBS tarafından yapılan habere göre VK tarafından geliştirilmesi beklenen bu kripto para, platformun kullanıcıları tarafından çeşitli amaçlarla kullanılabilecek. VK kullanıcıları söz konusu koini diğer kullanıcılara gönderebilecek, bu koini belli başlı ürünlerin ve hizmetlerin ödemesinde kullanabilecekler.

Ayrıca bu kripto paranın başlıca VK Pay platformu aracılığıyla kullanılması bekleniyor. Şirketin resmi sitesine göre bu VK Pay platformu, kullanıcıların birbirlerine kredi veya banka kartlarını kullanarak para göndermelerini sağlıyor.

Şu ana dek eMarketer gibi şirketler tarafından yapılan araştırmalara göre VK’nin 40 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Halihazırda Rusya’nın en büyük sosyal medya platformu olan VK, kendi kripto parasını oluşturarak daha geniş bir kitleye hitap edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment