Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt, DACC’yi Satın Almak İçin Ne Kadar Ödedi?

Kripto para sektörünün en merakla beklenen platformu Bakkt, geçtiğimiz Nisan ayında DACC adlı bir firmayı satın aldığını açıklamıştı.

Bakkt’ın vizyonu doğrultusunda büyük bir haber niteliği taşıyan bu anlaşma ile ilgili detaylar da yavaş yavaş belli oluyor.

Bakkt’ın sahibi olan firma ICE’nin finansal raporlarında görülebileceği gibi, firmanın DACC’yi satın almak için 11 milyon dolar tutarında bir ödeme yaptığı tahmin ediliyor.

Her ne kadar hem Bakkt hem de ICE bu süreç ile ilgili net bir rakam vermekten kaçınsa da, bu rakam kripto para sektöründe de kabul gördü.

Digital Assets Custody Company adının kısaltılması olan DACC, Bakkt’ın sunmayı planladığı güvenli koruma ve saklama hizmeti kapsamında, önemli bir göreve sahip olabilir.

ICE’nin ikinci çeyrek ile ilgili finansal raporlarında dikkat çeken bir başka detay ise, firmanın bu dönemde satın alım işlemlerine 352 milyon dolar harcadığı. Firmanın elbette New York Stock Exchange’in de sahibi olduğunu ve tüm bu satın işlemlerinin Bakkt ile alakalı olmadığını da söylemek gerekiyor.

Ancak elbette bu rakamlar, Bakkt’ın arkasında şirketin ne kadar büyük bir güce sahip olduğunu da bizlere göstermesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment