Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monte Carlo Yöntemine Göre Bitcoin, Bir Daha 6 Bin Doların Altına İnmez

Kripto para sektörünün lider kripto para birimi Bitcoin, an itibariyle 10 bin 500 dolara kadar çıktı ve haftanın son çalışma gününde, yatırımcılarına az da olsa bir mutluluk kaynağı olmayı başardı. Ancak elbette durumun bundan sonra nereye gideceği sorusu, hemen her zaman olduğu gibi, kripto para gündeminin bir numaralı maddesi olarak görülüyor.

İşte bu soruya yanıt arayan son isim ise ünlü fon yöneticisi Timothy Paterson oldu. Başarılı isim, Bitcoin’in bir daha 6 bin doların altına düşmesinin kendisine göre ‘imkansız’ bir şey olduğunu ifade ederken, başarılı analist bu tahmini için bir metod olan Monte Carlo’yu kullandığını ve simülasyonunu bu temele dayandırdığını açıkladı.

Risk ve belirsizliği belirli oranlarda kombine eden bu stratejide en iyi ve en kötü senaryoları kaleme aldığını ifade eden Paterson, şunları söyledi:

”Şundan eminim ki, Bitcoin bir daha yaşamımız boyunca 6 bin doların altına düşmeyecek.  Ha eğer olur da ben yanılırsam ve Bitcoin 6 bin dolarına düşerse, o zaman çok fazla sayıda Bitcoin almanızı tavsiye ederim.”

Paterson’un teorisine göre, en iyi senaryoda Bitcoin 2021’de 38 bin dolar olacak. En kötü senaryoda ise lider kripto para biriminin fiyatının 11 bin ila 13 bin dolar arasında değişmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment