Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın Açılması İçin Önce Bu İzni Almak Gerekiyor

Açılışı dört gözle beklenen Bakkt platformu şu anda hala New York Finansal Hizmetler Dairesi’nin onayını almaya çalışıyor.

Kripto para yatırımcıları Bakkt adlı bu platformun açılmasını uzun süredir bekliyorlar. Bu platformun açılmasıyla birlikte kripto para sektöründeki vadeli işlem ticaretinin yaygınlaşacağı ve çoğalacağı düşünülüyor.

Sektör genelindeki pek çok uzman Bakkt’ın açılışıyla birlikte kripto para sektöründeki kurumsal yatırımcı sayısının da artışa geçeceğini ve kripto para piyasasının genel olarak olumlu yönde hareketleneceğini düşünüyor.

İzin Bekliyorlar

Bakkt’ın bu yılın üçüncü çeyreğinde, yani epey yakın bir gelecekte, kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor. Ancak bu platformun sorunsuz bir şekilde açılması için öncelikle bazı izinler almak gerekiyor.

The Block tarafından yapılan habere göre Bakkt platformunun açılması için öncelikle New York Finansal Hizmetler Dairesi’nden özel bir izin almak gerekiyor. Bakkt, müşterilerine ait özel anahtarları saklayabilmek için depolama lisansı almaya çalışıyor.

New York Finansal Hizmetler Dairesi’nden izin alınması halinde Bakkt bir tröst şirketi gibi hareket edebilecek ve müşterilerine ait fonları güvenli bir şekilde saklayabilecek.

Bakkt’ın operatörlüğü üstlenen Intercontinental Exchange (ICE) bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak Bakkt’ın bu süreç hallolduktan sonra sorunsuz bir şekilde açılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment