Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’tan Kritik Satın Alım Hamlesi!

Kripto para dünyasının merakla beklediği ICE destekli platform Bakkt, yaptığı açıklama ile bir kripto para güvenli depolama ve koruma şirketinin satın alındığını duyurdu.

Tamamen regüle bir fiziksel Bitcoin vadeli işlem platformu olmayı amaçlayan ve kripto para sektörüne hep beklenen kurumsal yatırımcıyı çekecek proje olarak lanse edilen Bakkt’tan yapılan açıklamada, şirketin Digital Asset Custody Company (DACC) adlı firmayı satın aldığı ifade edildi.

DACC’nin 13 Blockchain ve 100’den farklı ürünü kapsayan bir hizmet ağı olduğunu ifade eden Bakkt COO’su Adam White, yaptığı açıklamada tüm DACC Ekibinin de bundan sonra Bakkt’ın başarısı için hizmet vereceğini duyurdu.

White, aynı basın açıklamasında şirketin aynı zamanda New York yasal yetkililerine de başvuruda bulunduğunu ve dijital ürünleri saklamak ve depolamak için regülasyon onayı beklediğini de aktardı.

Bakkt, daha önce kripto para sektörünü çok heyecanlandırsa da, yaşanan sıkıntılar ve geciken açılış tarihleri ile hayal kırıklığı yaratmıştı. Kurum, Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC’den onay almak için de yoğun bir çaba içerisinde. Bakkt’ın gerekli regülasyon onayları almasının ardından kripto para sektöründe faaliyet göstermeye başlaması bekleniyor.

Bu son satın alım işlemi de, şirketin regülasyon onayı alması için kritik bir adım olarak yorumlanıyor. Bakkt’ın tam olarak ne zaman kullanıma gireceği ve ne gibi özellikleri barındıracağı ise, henüz tam olarak netlik kazanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment