Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

We.Trade Kurucu Ortağı Mancone, Firmadan Ayrıldığını Açıkladı!

Önde gelen kurumsal blockchain firmalarından birisi olan We.Trade‘nin hem kurucu ortağı hem de COO’su olan karizmatik lider Roberto Mancone, şirketten ayrılacağını açıkladı.

Ünlü isim konu hakkında yaptığı açıklamada kurumu meşru bir yapıya dönüştürdükleri için gururlu olduğunu ve ilk başlarda sadece 7 bankalık bir birlikken, bunu 14 bankaya çıkartmalarının bir başarı olduğunu vurguladı. Buna rağmen kendi kişisel görüşünün her zaman ”sıradaki adımları keşfetmeyi” gerektirdiğini dile getiren Mancone, blockchain teknolojisinin başarabileceği şeyleri görmek için yeni bir adım atacağını da itiraf etti.

”Ben hala bu teknolojinin en son faydasını gösterebilecek bir şey gözlemleyemedim. Biz, kullanıcılar tarafından değil de bu çözümleri tasarlayanlar tarafından değerli görülen çözümler ve yöntemler tasarlıyoruz ki bence bu yeterli değil.”

IBM tabanlı platformdaki süresince We.Trade dünyanın ilk kurumsal blockchain tabanlı projelerinden birisini piyasaya sürdü ve oldukça rekabet dolu dağıtık ticari finansman sektöründe rakiplerini adeta toz yutturdu. Mancone yaptığı açıklamanın devamında hem IBM’yi hem de We.Trade’nin üye bankalarını överken, yaptıkları gelişmelerden ve kat ettikleri süreçten memnun olduklarını da dile getirdi.

”Bankaları, oldukça regüle edilen bir çevrede böylesine yenilikçi bir şeye girebilmelerinden  dolayı tebrik ediyorum ve onların cesaretine imrendiğimi itiraf ediyorum.”

Mancone’nin yerine Nisan ayının sonunda Ciaran McGowan geçecek ve genel müdür sıfatına sahip olacak. McGowan herhangi bir ticari finansman veya bankacılık geçmişine sahip değil ve daha önce Alcon/Novartis firmasında teknik yöneticilik görevlerini üstlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment