Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bali Adası, Bitcoin Transferleri İçin İnceleme Başlattı

Endonezya’nın adalarından biri olan Bali Adası’nda, Bitcoin transferleri ile alakalı, yönetim kademesindeki yetkililer ciddi bir inceleme başlattı. Endonezya Merkez Bankası yetkilileri, ülkede kripto para kullanımını yasaklamak için çareler aramaya başlarken, konuyla ilgili konuşan Endonezya Merkez Bankası’nın Bali Adası’ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Causa Iman Karana, şu ifadeleri kullandı:

”Sosyal medyadan okuduğumuz birçok iddianın ardından, Bitcoin para transferlerinin gerçekleştirilmesi için Bali Adası’nın adeta bir cennet haline geldiğini gördük. Bu aşamadan sonra yapacağımız şey, bu insanlara yasalarımızın uygun gördüğü cezaları vermektir. Ulusal Suç Ajansı yönetim ekibiyle birlikte, çalışmalarımızı sürdürüp, bu insanların kanuna teslim edilmesi noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tüm Bitcoin transferleri, Endonezya yerel para birimi olan Rupiah ile yapılmak zorundadır.”

Ülkede gerçekleşen Bitcoin para transferlerinin, kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi suçlarda kullanılacağından endişe eden Endonezya, böyle bir kararı uygulamaya koymakta gecikmezken, Bitcoin fiyatlarının bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği de merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment