Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın Petrol Destekli Kripto Parası İçin Sahte Rapor İddiası

Venezuela hükümeti çıkarılması planlanmış olan petrol destekli kripro para birimine bağlı ortaya çıkan raporun sahte bilgiler içerdiği konusunda baskı yapmayı sürdürüyor.

Güney Amerika henüz bu yanlış bilgilerin tam olarak ne olduğunu teyit etmedi. Bu projeyi denetlemek amacı ile yeni kurulan Venezuela kripto varlıklar ve kripto bağlantılı aktiviteler bölümünün yöneticisi Reuters‘a yaptığı açıklamada:

“Hükümet asıl amacı Petro’nun nasıl çalıştığını açıklamak olan raporu kabul etmedi.”

Petro‘nun bu raporu henüz açık olarak yayınlanmadı fakat Venezuela Başbakanı Nicolas Maduro yakında yayınlanacağını belirtti.

Yaklaşık 2 hafta önce bir Reddit paylaşımında Petro’nun raporuna ilişkin bir link olduğu ve bu linkin hükümetin resmi internet sitesinde bulunduğuna dair henüz Venezuela hükümeti tarafından onaylanmamış bir iddia ortaya atılmıştı. Bu çıkması beklenen belgenin daha önceden hazırlanmış bir taslağı olup olmadığı ise gelecekte görülecek.

Tartışmalı “Petro koin“, yıllarca sürmekte olan ekonomik gerileme esnasında finansal yaptırımların atlatılması hedefiyle geçen ay açıklanmıştı. Venezuela’nın şu anki resmi para birimi olan Bolivar ise hükümetin son zamanlarda 100,000 birim yeni banknot basmasıyla yüksek enflasyona maruz kaldı.

Bununla birlikte bu öneri Venezuela hükümetinin bazı kesimlerinden, yani Maduro’ya karşı muhalefet tarafından kontrol edilen yasama organından eleştiriler almakta. Örneğin söz konusu kavram ulusal kongre tarafından “yasa dışı” olarak adlandırılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment