Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinaların Elinde Rekor Seviyede Ether Bulunuyor!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH), Bitcoin’in yükselişinin ardından ufak ufak kendini belli etmeye başlayan ve bir aylık süre içerisinde %30 artış yaşayan kripto paralardan birisi oldu. Bu yükselişin arkasında çoğunlukla bireysel yatırımcılar ve onların katkıları yer alsa da, Ether balinalarının payı da azımsanamayacak kadar çok gibi duruyor.

Chainalysis tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre sirkülasyondaki Ether miktarının %30’undan fazlası balinalara ait. Araştırmadan kripto para borsalarını hariç tutan Chainalysis’in sonuçları, bu yönüyle kesinlikle büyük bir önem arz etmekte. Balinaların elinde %30’dan fazla Ether bulunsa da, Chainalysis’in araştırmasına göre bunlar işlem hacmi açısından çok küçük bir yüzdeye (%7) sahipler ve Ethereum’un fiyatında çok büyük bir etki yaratmamaya çalışıyorlar.

Balinaların çoğu verilerden de anlaşılabileceği üzre aktif olarak ETH alım satımı yapan kişiler değil ve varlıklarının %60’ından fazlasını da borsalardan farklı platformlarda tutuyorlar.

Yukarıdaki grafikten de anlaşılabileceği üzre, balinaların sahip oldukları Ether miktarı ve varlıları yüzdesel olarak 2016 yılından 2018 yılına kadar sabit bir düşüş yaşasa da, 2019 yılında bunda ciddi bir artış yaşanmış. İşlem hacmi konusunda da benzer bir düşüş mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment