Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatının Neden Yükseldiği Öğrenildi!

Günümüz finans dünyasının en tartışmalı varlıklarından biri olan Bitcoin geçtiğimiz haftalarda kayda değer oranlarda artış yaşadı. Bloomberg’e göre Bitcoin fiyatının bu kadar hızlı bir şekilde yükselmesinin nedeni Bitcoin’in artık çok daha olgun bir varlık olmasıyla açıklanabilir.

Web istihbarat platformlarından Indexica geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in yaşadığı artışla alakalı yeni bilgiler edinebilmek için bir çalışma yapmaya başladı. Yazılı belgeleri inceleyerek Bitcoin ile ilgili yapılan çalışmaları analiz eden Indexica, ilginç sonuçlar elde etti.

Indexica, yaptığı çalışmalar sonucunda Bitcoin’in yaşadığı artışın aslında üç temel gelişmeyle açıklanabileceğine karar kıldı: Bitcoin’in büyümesi ve daha fazla insan tarafından konuşulması, insanların artık Bitcoin dolandırıcılığından endişe etmiyor olmaları ve insanların Bitcoin’e eskiye kıyasla daha farklı bakıyor olmaları.

Indexica tarafından yapılan araştırmalar günümüzde Bitcoin hakkında araştırma yapan, Bitcoin hakkında tartışan ve konuşan finans uzmanlarının, kurumsal şirketlerin ve finans danışmanlarının sayısında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Şirketin CEO’luğunu üstlenen Zak Selbert yaptıkları bu araştırmalar sonucunda Bitcoin’in geleceğiyle ilgili bazı yorumlar yaptı ve son zamanlarda Bitcoin’i destekleyen isimlerin artmaya başladığını belirtti.

Bitcoin’in son birkaç hafta içerisinde yaşadığı yükselişin ardında yalnızca bu etmenler mi var yoksa başka sebepler de mi var bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment