Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America (BofA) Analistleri Yeni Bir “Kripto Kışı” Beklemiyor

ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America (BofA), kullanıcı benimseme düzeyi ve geliştirme faaliyetlerindeki büyüme göz önüne alındığında “kripto kışı” beklemiyor.

Bankacılık devinin Alkesh Shah liderliğindeki analistleri tarafından 25 Şubat tarihinde yayınlanan “Digital Assets: In the Flow” başlıklı notta kişisel ve borsa tabanlı cüzdanlar arasındaki kripto para akış analizinin, yatırımcıların piyasa yönü konusunda kararsız olduğunu gösterdiğine yer verildi.

Notta, ABD Merkez Bankası Fed‘in  sıkılaştırma politikasının önümüzdeki altı ay içerisinde kripto para piyasalarının yukarı yönlü hareketini kısıtlayabileceği ancak kullanıcı benimseme düzeyi ve geliştirme faaliyetlerindeki büyüme göz önüne alındığında bunun bir “kripto kışı” olmayacağı belirtildi.

Banka, borsalardan bitcoin (BTC) çıkışlarının “dip” seviye satın alımlarının azaldığını, borsalara ethereum (ETH) girişlerinin ise piyasa değerine göre en büyük altcoin için bir süre daha fiyat dalgalanmalarının devam edeceğini gösterdiğini söyledi.

Ayrıca analistler notta, piyasa değerine göre ilk üç stablecoin‘in borsa girişlerinin üst üste iki hafta boyunca önemli ölçüde yavaşladığına ve geçen hafta borsalara stablecoin girişlerinin haftalık bazda %99 düşüşle 517.000 dolara gerilediğine değindi.

Geçtiğimiz haftalarda ETHenver etkinliğinde konuşan Vitalik Buterin ise olası bir “kripto kışının” birçok yatırımcıyı memnun edeceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!