Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Kripto Kışı Birçok Yatırımcıyı Memnun Eder

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ETHenver konferansında kripto para piyasasının genel durumu hakkında konuştu.

Yıllık konferansta konuşan Buterin, kripto alanında bir şeyler inşa eden birçok insanın düşüş piyasasının tekrar gelmesini memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

Kripto paraların satıldığı veya yatay olarak ticaretinin yapıldığı uzun süren bir düşüş piyasasını ifade eden Kripto kışı tabiri daha öncelerde 2018 yılının bir kısmı ve 2019 yılının nerdeyse tamamında yaşandı. 2018 yılının Ocak ayında kripto para piyasasının zirve yapmasından sonra yaklaşık %88 düşüşle 2018 yılının Aralık ayında 100 milyar dolara kadar düşüş yaşadı.

Kriptonun küçük bir grup tarafından kontrol edilen bir pazar olmaktan çok daha yaygın bir finans piyasasına dönüştüğünü belirten Buterin konuyla alakalı yaptığı açıklamada:

Kripto kışları birçok projenin yok olduğu zamanlardır. Bu durumlarda daha uzun vadeli ve temelleri sağlam projeler ayakta kalabiliyor.

dedi.

Kripto para piyasasının henüz kış aşamasına girip girmediğinden emin olmadığını belirten Buterin, piyasaların düzelmesi gerektiğini ve kripto kışının geldiği durumda zayıf projelerin eleneceği güçlülerin ise daha güçlü olarak piyasada kalacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!