Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto Para Yasa Tasarısını Hükümete Sundu -TASS

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerinin düzenlenmesi ile ilgili yasa tasarısını hükümete sundu.

Rusya’nın en büyük haber ajansı TASS‘ın haberine göre Rusya Maliye Bakanlığı, 21 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin düzenlenmesi hakkındaki yasa tasarısını hükümete sunduğunu duyurdu.

Maliye Bakanlığı açıklamada kripto para birimlerinin düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısını 18 Şubat tarihinde Rusya hükümetine sunduğunu söyledi. Tasarıya göre kripto para birimleri yalnızca bir yatırım aracı olarak kabul edilirken ödeme aracı olarak kullanılmasına yönelik yasak devam edecek. Ayrıca Rusya’da dijital para birimlerinin dolaşımını organize etmekle bağlantılı operasyonlar gerçekleştirebilecek özel bir borsa oluşturulacak.

Bakanlık bunların yanı sıra yatırımcıları test ederek niteliklerine göre sınıflandırmak ve bir yatırım eşiği belirlemek için kripto para borsalarına girmeyi teklif ediyor. Testleri başarıyla geçen vatandaşların her yıl dijital para birimlerine 600.000 rubleye (7.853 dolar) kadar yatırım yapmalarına izin verilecek. Testlerde başarısız olan vatandaşlar ise yıllık 50.000 ruble olarak belirlenmiş bir yatırım limitine sahip olacak.

Yasa taslağının dijital para birimleri için yasal bir pazar oluşturmayı amaçladığını belirten Rusya Maliye Bakanlığı, kendi yaklaşımıyla çelişmediği sürece merkez bankasından gelen önerileri dikkate alacağını ve bunun mevzuatın önünü açacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!