Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi CEO’su 2024 Yılının Sonuna Kadar Bitcoin (BTC) Boğası Beklemiyor

Huobi kurucu ortağı ve CEO’su Du Jun, 2024 yılının sonuna kadar bitcoin’de (BTC) yeni bir boğa koşusu beklemiyor.

Jun, hafta sonu CNBC ile gerçekleştirdiği röportajda 2024 yılının sonuna ya da 2025 yılının başlarına kadar bitcoin boğası beklemediğini söyledi. Bitcoin fiyatının dört yılda bir gerçekleşen halving süreci ile bağlantılı olduğuna inandığını belirten CEO, mevcut bitcoin fiyat grafiği modelinin geçmiş halving döngüleriyle benzer olduğunu söyledi.

Halving, ağda kazılan her yeni blok için madencilere verilen ödülü yarıya indirir ve Bitcoin madenciliğinin karmaşıklığını artırır. Şu ana kadar 2012, 2016 ve 2020 yılları olmak üzeri 3 kez gerçekleşen her halving sürecinin ardından bitcoin, yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşırken ATH yaptıktan sonra ise önemli fiyat düşüşleri yaşadı.

2020 yılında gerçekleşen halving’den sonra 69.000 dolar seviyelerine yükselen bitcoin‘in zirveye ulaştığını düşünen Huobi CEO‘su bu yüzden 2024 yılında gerçekleşecek halving sürecinden önce bir boğa piyasası beklemiyor.

Bitcoin’in genellikle büyük bir boğa koşusunun ardından çok yıllı bir ayı döngüsü yaşadığını dile getiren Du Jun;

Döngünün devam edeceğini düşünürsek şu anda bir ayı piyasasının erken aşamasındayız. Bu döngünün ardından Bitcoin’de bir sonraki boğa piyasasını karşılamamız 2024’ün sonundan 2025’in başına kadar olmayacak.

ifadelerinde bulundu.

Kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesi ve borsada işlem gören yatırım ürünlerinin (ETF) artması gibi bir çok faktörün söz konusu olduğunu belirten Jun, fiyat tahmininde bulunmanın artık o kadar kolay olmadığını söyledi.

Tam olarak bir fiyat tahmininde bulunmak gerçekten zor çünkü piyasayı etkileyebilecek birçok faktör bulunuyor. Örneğin son zamanlarda gündeme gelen savaş ya da devam etmekte olan pandemi süreci piyasaları etkiliyor.

Birçok analist Du Jun ile benzer fikirleri paylaşıyor. Fed’in olası faiz artırımları ve Rusya-Ukrayna krizi gibi diğer faktörlerin kripto ve hisse senedi piyasalarına olumsuz etkilediğini düşünen analistler, bitcoin fiyatının 30.000 doların daha da altına düşebileceğine inanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ETHenver etkinliğinde ayı piyasaları hakkında konuşan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, birçok geliştiricinin olası bir “kripto kışını” memnuniyetle karşılayacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!