Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Kayıt Defteri Olarak Blockchain Kullanacak

Perşembe günü yapılan bir patent başvurusuna göre, Bank of America halihazırda var olan bir kaç veri paylaşım sistemini blockchain ile değiştirmeyi düşünüyor gibi gözüküyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (U.S. Patent and Trademark Office; USPTO) tarafından yapılan başvuru, eğer uygulanırsa, sadece yetkili tarafların giriş yapabileceği güvenli bir yöntemle kişisel ve iş ile ilgili verilerin kayıt ve tasdik edilmesini sağlayacak olan bir blockchain isteğinde bulunmakta. Buna ek olarak, yapılan başvuruya göre sisteme giriş yapan bütün herkesin bir kaydı tutulacak.

Bu ise zaten var olan veri depolama sistemleri ile blockchain teknolojisini tek bir güvenli ağa dönüştürerek, kişisel verilerin depolandığı yer sayısını azaltarak verimliliği arttırmaya yarayacak.

İlk olarak 2016 yılında başvurusu yapılan belgeye göre, bağımsız bireyler ve servis sağlayıcıları hızla artan bir şekilde, çoğunlukla belirli ağ portalları ve e-posta ek dosyaları kullanarak, kişisel ve iş verilerini paylaşmaktalar. Ancak bu tarz bir elektronik veri paylaşma yönteminin, her şirket için aynı prosedürü tekrar etme ve veri yolsuzluğu risklerini de kapsayan ”bir dolu dezavantajı” bulunmakta.

Blockchain kullanımı ise bu alana daha verimli bir sistem getirebilir. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar bütün verilerini tek bir dijital deftere kayıt edebilir ve bu verilere erişmesi gereken iş ve servis sağlayıcıları ise buna istediği zaman ulaşabilir. Böylece hem bütün bu iş yükü ortadan kalkar hem de daha verimli bir sistem elde edilmiş olur.

Patent başvurusu açıklaması bunun onaylanmış bir blockchain olacağını belirterek şöyle devam etmekte:

” Bu teknolojik gelişme sayesinde farklı türde bir sürü veri kaydının servis sağlayıcılarına aktarımı özel bir blockchain ile mümkün olmakta. Bu yöntemle, kişiler veya kurumlar servis sağlayıcıları il bağlantılı olan bütün verileri blockchain üzerinde depolayabilmekte ve sonra da bu bahsi edilen verilerin erişimi için belli görev tanımına sahip kişilerin sadece belli verilere ulaşabilmesini sağlayan güvenli bir giriş sistemi oluşturabilmekte. Örnek vermek gerekirse sağlık personelinin blockchain üzerinde sadece sağlık ile ilgili verilere ulaşabilmesi gibi.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment