Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasındaki Artıştan Faydalananlar: XVG, EOS, ONT

Kripto para piyasası bu yılın başından beri türlü olumsuzluklarla mücadele ediyordu ancak son günlerde olumlu yönde değişimler gözlemleniyor.

Kripto para piyasasının toplam hacmi Perşembe günü 300 milyar dolara kadar yükselmişti ve an itibariyle 327 milyar dolar düzeyinde.

Piyasanın en büyük kripto parası Bitcoin de bu hafta genelinde yüzde 20’den fazla artış yaşadı ve eminiz pek çok kişinin yüzünü güldürdü. Bitcoin bu haftanın başında 50 haftalık hareketli ortalama desteğine tutunmayı başarmış ve ardından yükselişe geçmişti. Bitcoin’in anlık piyasa fiyatı 8 bin 105 $.

Bitcoin’in yanı sıra Ethereum (ETH) da bu haftayı son derece olumlu geçiren kripto paralar arasında. Ethereum bu hafta yaşadığı yüzde 35’ten fazla artışla haftanın en iyi koinlerinden biri olmayı başardı. XRP ve Bitcoin Cash ise sırasıyla yüzde 32,8’lik ve 23.9’luk artışlar yaşadılar.

Piyasanın en büyük 25 kripto parasına baktığımızda ise özellikle Verge’ün (XVG) çok ciddi bir artış halinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca EOS ve Ontology (ONT) gibi kripto paralar da öne çıkanlar arasındalar.

Verge

Haftalık durum: yüzde 58’den fazla artış

En yüksek seviyesi: 0.30 $

6 Nisan’daki seviyesi: 0.058 $

Anlık seviyesi: 0.095 $

Piyasadaki sıralaması: 20

Verge tarafından üretilen XVG tokenı bu hafta en çok artış yaşayan koin oldu. Verge 17 Nisan’da yeni bir ortaklık açıklayacak ancak ortaklığın kiminle kurulacağına dair herhangi bir bilgi yok. Ortaklığın kiminle kurulacağı belli olmasa da bu gelişme Verge’ün fiyatına olumlu etki etmiş olacak ki fiyatta yüzde 50’den fazla artış yaşandı. Dediğimiz gibi ortada henüz net bir bilgi yok ancak ortaklığın melek yatırımcılardan TokenPay ile kurulabileceğine dair bazı söylentiler var. Bunun yanında Overstock.com, Amazon, eBay gibi isimler de söylentiler arasında.

XVG aynı zamanda Binance üzerinde en çok ticareti yapılan ikinci kripto para konumunda. Pek çok kişinin 17 Nisan’da yapılacak duyuruyu beklediğini düşünürsek Verge’ün en azından birkaç gün daha olumlu bir ivme yakalaması şaşırtıcı olmaz.

Ancak duyuru yapıldıktan sonra pek çok kişinin elindeki XVG’yi satması da pek şaşırtıcı olmayacaktır. Bu durum fiyatta bir düşüşe yol açabilir. Hatta eğer 17 Nisan’da yapılacak duyuru Verge destekçilerini yeteri kadar memnun etmezse fiyatta çok ciddi bir düşüş yaşanabilir.

Göreceli güç endeksine (RSI) bakacak olursak XVG satın alım işlemlerinde ne kadar ciddi bir yükseliş olduğunu görebiliriz. Bu da XVG’yi bir düşüş yaşamak için gayet elverişli kılıyor. Yalnızca 0.05 doların (50 günlük hareketli ortalama desteği) altına düşüş yaşanması durumunda XVG’nin yükselme trendinin bittiğini söyleyebiliriz.

EOS

Haftalık durum: yüzde 155’ten fazla artış

En yüksek seviyesi: 18.71 $

6 Nisan’daki seviyesi: 5.89 $

Anlık seviyesi: 9,02 $

Piyasadaki sıralaması: 6

EOS 11 Nisan’da bir artış yaşamaya başladı ve bugün 9.56 dolara kadar yükseldi. Bunun da EOS’un 20 Şubat’tan beri gördüğü en yüksek seviye olduğunu belirtelim.

EOS’un geliştiricileri yakın zamanda bir airdrop olacağını duyurmuşlardı. Görünüşe göre de insanlar airdrop aracılığıyla bedava para kazanmak için EOS’a giriş yapmaya başladılar. Airdrop 15 Nisan’da yaşanacağı için EOS’un yaşadığı artış birkaç gün daha sürebilir.

Ancak EOS’un satın alma işlemlerinde bir aşırı-alım durumu söz konusu.

Göreceli güç endeksi (RSI) 70.00’in üstüne yükseldi ki bu da ortada bir aşırı-alım olduğunu açıkça gösteriyor. Dolayısıyla 9.525 $ seviyesindeki direnişi kırmak bir hayli zor olabilir.

Ancak beş günlük ve on günlük hareketli ortalamalarda artış görünüyor. Bu yüzden fiyatta yaşanacak bir düşüş pek uzun sürmeyebilir. Fiyatın 7.28 $ düzeyinin altına düşmesi durumunda artış trendinin bittiğini söyleyebiliriz.

Ontology

Haftalık durumu: yüzde 50’den fazla artış

En yüksek seviyesi: 4.77 $

6 Nisan’daki seviyesi: 3.06 $

Anlık seviyesi: 4.56 $

Piyasadaki sıralaması: 22

Ontology yeni sayılabilecek, gayet yüksek performanslı bir Blockchain projesi. Projenin geliştiricileri yol haritasının son halini yayınladılar ve ekibin ilk projelerine GitHub üzerinden erişilebiliyor.

Ontology’nin ONT adlı tokenı ortaya çıktıktan tam dört hafta sonra piyasa hacmi bakımından en büyük 25 kripto paranın arasına girmeyi başardı. Token 15 Mart’ta 1.36 $ gibi bir fiyatla ticarete başlamıştı ki bu da dört hafta içerisinde yüzde 250 gibi bir artış yaşadığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment