Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Müşterilerin Bankaya Kripto Para Yatırmalarını Sağlayacak Bir Patent Aldı

Bank of America, kripto paralar hakkında yaptığı açıklamalarda pek ılımlı bir tavır sergilemiyor. Ancak ABD’nin önde gelen bankası, kripto paralar hakkındaki olumsuz açıklamalarına rağmen bu alanda araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Yeni Patent

Bank of America, bundan bir süre önce büyük çaplı şirketlerin bankaya kripto para yatırmalarına olanak tanıyacak yeni bir patent aldı. Bank of America’nın aldığı patente göre şirketler, sahip oldukları kripto paraları bankaya verebiliyor ve bu kripto paralar kasalarda ya da daha farklı bir ortamda saklanabiliyor.

Banka şu ana kadar fintech alanında çeşitli patentler aldı ve bunların bir kısmı Blockchain teknolojisiyle ilgiliydi. Ancak bankanın bu seferki patenti doğrudan kripto paralarla alakalı.

Bank of America’nın geliştirdiği yeni sistem, şirket hesaplarının tutulduğu bir hafızaya sahip. Sistem ayrıca Bitcoin, Litecoin, Peercoin ya da Dogecoin gibi kripto para ödemelerini tanıyabilecek bir işlemciye sahip. Bu işlemci, yatırılan kripto paranın hangi adresten geldiğine bakarak o paranın hangi müşterinin hesabına aktarılması gerektiğini bulabiliyor.

Kaynak: ABD Patent ve Marka Ofisi

Kripto Para Bankası

Bank of America, böyle bir patent başvurusu yaptığını duyurmadı ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak bu patentin oldukça ilgi çekici olduğunu belirtmek gerek.

Bankanın aldığı bu patente göre müşteriler, kripto paralarını tıpkı itibari paralar gibi bankaya aktarabiliyorlar ve bu paranın güvenliğinden tamamen banka sorumlu oluyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment