Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist ve Profesör: ”Bitcoin Diğer Bütün Para Birimlerine Tekmeyi Basacak”

Oldukça popüler ”The Bitcoin Standard” kitabının yazarı, yakın zamanda verdiği bir röportajda oldukça dikkat çekici açıklamalara imza attı. Ekonomist ve profesör Dr. Saifedean Ammous, özellikle Bitcoin açısından oldukça olumlu açıklamalarda bulundu ve piyasanın geçici bir etki altında olduğunu aktardı.

Dr. Ammos: Bitcoin Diğer Bütün Para Birimlerine Tekmeyi Basacak

İngiltere menşeli the Express kaynağı ile röportaj yapan Dr. Ammous, Bitcoin’in evrimsel potansiyeli hakkında oldukça net konuştu. Lübnan Amerikan Üniversitesi profesörü, Bitcoin’in yeni tip bir para birimi olma konusunda eşsiz bir araç olduğunu aktardı:

”Olay şu ki, Bitcoin tasarım ve parasal politika açısından, bizim bugüne kadar gördüğümüz, talebe karşı tepkisiz olan ilk parasal varlık olma konusunda eşsiz bir konuma sahip.”

Ekonomiste göre, ”Bitcoin opsiyonel değil, Bitcoin kesinlikle kalıcı.” Profesör lider kripto para biriminin finansal büyük isimler tarafından fark edilmeye başlandıkça, kullanımın da aynı hızla artacağını ve Bitcoin’in gerçekten ne denli büyük bir değer saklama aracı olduğunun yakında anlaşılacağının altını çizdi.

”Bitcoin’in değeri fark edilince, finansal kurumlar parasal sistemlerin modernleştirilmesi için yalvarmaya başlayacak.”

Bitcoin’in ”istenilen bir oyuncaktan ziyade, ihtiyacımız olan derman olduğunu” iddia eden profesör, Bitcoin’in altına kıyasla çok daha iyi bir ‘nakit para’ olduğunu savunmakta.

Bitcoin’in whitepaper’ının 10. yılının yeni dolması da BTC’nin artık eskisi kadar ‘yeni’ bir teknoloji olmadığını ortaya koymakta. 2018 yılının sonlarına doğru Bakkt ve Fidelity gibi finans sektörünün devleri tarafından da kullanım görmeye başlayacak olan Bitcoin, hala beklenen ”2017 Aralık tarihindeki gibi” patlamayı yapamadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment