Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dev Şirketi Ping An, Sanya Belediyesiyle Bir Araya Geldi, Hedef “Akıllı Şehir” Kurmak

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden olan Çin merkezli Ping An Insurance Group, yeni bir akıllı şehir kurabilmek için ülkedeki Sanya Belediyesi ile işbirliği yapmaya başladı. İkili, akıllı şehir projesini hayata getirmek için Blockchain, yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim gibi birbirinden farkı teknolojilerden faydalanacak.

Akıllı Şehir Projesi

Ping An Group, Sanya Belediyesi Halk Hükümeti ile yeni bir anlaşma imzaladı. İmzalanan bu anlaşmaya göre ikili, bazı finansal yatırımlarda işbirliği yapacak ve yeni bir akıllı şehir projesinin gelişimine katkıda bulunacak.

Çin’de devlete bağlı haber ajanslarından People’s Daily’nin haberine göre bu akıllı şehir projesi, Çin’de hala devam eden şehirleşme sürecine büyük katkı sağlayacak. Yine People’s Daily’nin haberine göre bu şehrin en önemli parçalarından biri Blockchain ve diğer teknolojilerin kullanımı olacak.

Yine hükümete bağlı haber ajanslarından Xinhua News tarafından yapılan habere göre Ping An Group, “akıllı şehir inşaatının, finansal ürün ve hizmetlerin, sigorta fonlarının gelişimi” için Sanya’ya 30 milyar yuan (4 milyar dolardan fazla) değerinde yatırım yapacak.

Ülkenin ve dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden olan Ping An Group bundan yalnızca birkaç ay önce akıllı şehirlerle ilgili bir whitepaper yayınladı ve Blockchain, yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim gibi teknolojilerin faydalarından bahsetti.

Çin’in e-ticaret devlerindne JD.com, kısa bir süre önce Akıllı Şehir Araştırma Enstitüsü kurdu. Bu enstitü adından da anlaşılabileceği üzere akıllı şehirler hakkında çeşitli araştırmalar yapıyor ve Blockchain, yapay zeka gibi teknolojilerin böyle bir projede ne kadar faydalı olacaklarını değerlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment