Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Nasıl Kripto Milyarderi Oldu?

San Francisco merkezli kripto para startup firması Coinbase, çok küçük çaplı bir kurum olarak başladığı yolculuğuna, 8 milyar dolarlık bir dev olarak devam etmekte. Şirketin CEO’su Brian Armstrong‘un bilinen serveti ise 1.3 milyar doların üzerine çıktı. Peki bunca düşüş ve 2018 yılında yaşanan ayı piyasasına rağmen, Armstrong nasıl kripto milyarderi oldu?

Coinbase, Kripto Paralarla İlgili Her Alana Yayıldı

Kripto para sektörüne ilk giren bir çok kişi için,Coinbase, tavşan deliğine giden kapı bekçisi görevi görmekteydi. Özellikle sektörün nispeten yeni olduğu zamanlarda sayılı büyük kripto para borsalarından olan Coinbase, hizmetlerini bununla sınırlı tutmayıp durmadan büyüdü ve genişleme yoluna gitti.

Bunun yanı sıra en güvenilir kripto para platformlarından birisi olan Coinbase’in ünü, Brian Armstrong’un daha zengin olmasında da ciddi etkiye sahip. GDAX’ın kapatılmasından sonra açılan Coinbase Pro gibi trading platformları, yapılan her bir trade üzerinden ciddi bir kazanç elde etmekte ve piyasanın  ne yöne gittiği bu yüzden Coinbase’i pek ilgilendirmemekte. Düşüş veya yükseliş, hangisi yaşanırsa yaşansın, Coinbase her zaman kazananlar arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra New York içerisinde işlem verebilmesi için aldığı kripto para lisansı da, borsanın ve Brian’ın cebini dolduran etkenlerden birisi. Şu sıralar kripto para sektörünün en zengin platformlarından ve isimlerinden olan Coinbase ile Brian Armstrong ikilisi, yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Bakkt tarafından başlatılacak sert bir rekabette ezilebilir. Ancak o tarihe kadar Brian Armstrong’un kripto para piyasasında ileri ve yukarı yönlü gelişmelerde bulunduğu yadsınamaz bir gerçek.

Brian ve Coinbase’in başarısının büyük bir bölümü ise, sanılanın aksine kurumsal yatırımcıdan değil, bireysel yatırımcı ve yapılan küçük çaplı işlemlerin çokluğundan kaynaklanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment