Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: Paypal Stablecoin’i Kısa Vadede Bir Şey Değiştirmeyecek!

ABD’nin köklü bankası Bank of America (BofA), ödeme devi PayPal tarafından piyasaya sürülen stablecoin PYUSD’nin kısa vadede bir şeyleri değiştirmeyeceğini söyledi.

PayPal’ın stablecoin hamlesinin ardından BofA cephesinden dikkat çeken bir rapor geldi. Uzman iki analist Alkesh Shah ve Andrew Moss öncülüğünde sunulan bu raporda, PayPal USD’nin kısa vadede bir şeyleri değiştiremeyeceği belirtilirken uzun vadeli olarak da çok fazla rakiple mücadele etmek zorunda kalacağı vurgulandı.

Dijital merkez bankası paralarının (CBDC) ve piyasadaki diğer pasif getiri odaklı stablecoinlerin PayPal için ciddi bir rakip olacağını öne çıkaran rapor, düzenleyici cephesinde devam eden belirsizlikleri de hatırlattı.

Bununla birlikte PYUSD’nin halihazırda aktif ve birçok alternatifi bulunan blokzinciri ve dijital ödemeler alanında zorlu bir sınavdan geçmesi gerekeceği dile getirildi.

PYUSD’nin düzenlemeler konusunda bir pozitif etki yaratmayacağı belirtilirken stablecoinlerin geleneksel finans için halen daha riskli varlıklar olarak görüldüğü ifade edildi:

Uzun vadede, merkez bankası dijital para birimler ve getiri sağlayan stablecoin rekabeti arttıkça PYUSD’nin ek benimseme engelleri yaşamasını bekliyoruz. Yatırımcılar, faizler sıfıra yakınken Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi getiri getirmeyen sabit coinleri ellerinde tutmakta sakınca görmemiş olabilirler, ancak getiri getiren sabit coinler, kısa vadeli faizlerin %5’in üzerine çıkmasıyla birlikte muhtemelen giderek daha kullanılabilir ve cazip hale gelecektir.

BofA ayrıca PYUSD ihracının regülasyonda herhangi bir hızlanmaya yol açmayacağını söylerken banka dışı kurumların stablecoin ihraç etmesinin yasaklanması durumunda düzenleyici problemler çekebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!