Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Neden Avrupa Pazarından Çekiliyor: Kripto Para Yasası MiCA’nın Gücü!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Avrupa ülkelerinden bir bir geri çekiliyor gibi gözükürken bu durumun borsanın MiCA onayı için risk teşkil edebileceği öne sürüldü.

Son zamanda basında yer alan haberler göz önünde bulundurulduğunda Binance’in Avrupa piyasasından kademeli bir şekilde çekildiği görüldü. Binance’in Avrupa pazarındaki bazıları gönüllü bazıları zorunlu ayrılışlarının borsanın Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para piyasasına dair regülatif çerçevesi MiCA’nın onayı için şansını düşürebileceği dile getirildi.

Binance son birkaç ay içerisinde Belçika regülatöründen bir durdurma emri aldı, Hollanda’dan lisans alamaması üzerine kendi isteğiyle ayrıldı, bunun yanı sıra Kıbrıs, Almanya ve Avusturya’dan da geri çekildiğini duyurdu. Borsanın mevcut durumda Avrupa Birliği içerisinde Fransa, İtalya, Litvanya, İspanya, Polonya ve İsveç’te kayıtlı olduğu belirtildi.

Bu sırada yaşanan geri çekilmelerin Binance MiCA onayı üzerindeki potansiyel negatif etkisi ise borsanın AB’deki faaliyet alanlarının daralması ile açıklandı. Verilen bilgilere göre önümüzdeki sene yürürlüğe girmesi beklenen MiCA kapsamında bir kripto para borsasının AB’deki herhangi bir ülkede lisans alması durumunda yargı bölgesinin tamamında faaliyet gösterebilecek.

Bu kapsamda bir Binance sözcüsü basına verdiği demeçte, borsanın MiCA şartlarına tam olarak uymak için gerekli tüm değişiklikleri yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Binance’in MiCA’ya daha iyi odaklanabilmek için bazı pazarlardan çekilmesi “tüm yumurtalı bir sepete koymak” deyimi ile betimlendi.

Öte yandan borsanın MiCA lisansına ulaşabileceği ülkenin Fransa olabileceği söylendi. Her ne kadar Binance’in haziran ayında Fransa tarafından soruşturma altında olduğu belirtilmiş olsa da soruşturmanın lisans sürecine engel olmayabileceği dile getirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!