Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank Of England: “Bitcoin Küresel Ekonomi İçin Tehdit Değil”

Bank of England Müdür Yardımcısı Sir Jon Cunliffe, önde gelen Kripto Para Bitcoin’in piyasadaki olağanüstü performansına rağmen küresel ekonomi ve finansal kurumlar için gerçek bir tehdit oluşturmadığını iddia etti. En popüler dijital para birimi olan Bitcoin Kasım 2017 sonlarında 11.000 dolar seviyesini aştı.

Cunliffe, BBC Radio 5 Live’de yaptığı röportajda Bitcoin‘in dünya ekonomisine herhangi bir tehdit oluşturmayacak kadar küçük olduğunu belirtti. Yatırımcıların, risklerden kaçınmak için dijital para birimlerinin olağanüstü yükselişinin ardındaki nedenlerin analizini yapmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu durum, küresel ekonomi için makroekonomik bir risk olacak kadar büyük değil, ancak fiyatlar böyle hareket ettiğinde,  yatırımcıların görevlerini yapmaları gerekecek. Bitcoin kabul edilen anlamda bir para birimi değil ve arkasında duran bir merkez bankası da yok. Benim gözümde daha çok bir eşya.

Bitcoin’in hızla artan performansı

Bitcoin geçtiğimiz birkaç hafta içinde benzeri görülmemiş bir fiyat artışı yaşadı ve bu da birçok analistin gelecekte ne kadar büyüyeceği konusunda tahmin yapmasına sebep oldu. Ünlü yatırımcı ve milyarder Mike Novogratz, sanal para biriminin altı hafta içinde 10.000 doları bulacağına dair yaptığı başarılı tahminin ardından, Bitcoin’in önümüzdeki 13 ay içinde 40.000 dolara ulaşacağı yönünde yeni bir tahminde bulundu.

Fundrastat Global Danışmanlığın stratejisti ve kurucularından Tom Lee, Bitcoin‘in şu anki altın pazarının yüzde 10-15‘ini ele geçirmesi halinde token başına 100.000 dolarlık bir fiyat elde edebileceğini iddia etti.

“Gelecek 10 yılda y kuşağının, Bitcoin‘i altının yerine koyacak kadar güveneceklerini düşünüyoruz. Yani, Bitcoin aslında gelecek nesil için dijital altındır. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment