Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

John McAfee Çılgın Bitcoin Öngörüsünü İkiye Katladı

Bitcoin hakkında oldukça umutlu olduğu bilinen McAfee Associates adında ünlü bir yazılım firmasının kurucusu John McAfee, birkaç ay önceki iddiasını ikiye katlamış bulunuyor.

1 Ağustos’taki Bitcoin Cash hardfork’undan önce Bitcoin piyasasını korku ve endişe sarmasına rağmen John McAfee Temmuz ayında kariyerini yok edebilecek bir iddiada bulunmuştu. Kendisi Bitcoin 3 yıl içinde 500,000$ olmazsa “bir ulusal televizyon kanalında cinsel organını yiyeceğini” söylemişti… McAfee bundan önce de oldukça cesur videolarla ve söylemlerle internet alemine konu olmuştu.

Bu çılgın iddia zamanında inanılmaz gülünç ve trajikomik bir olay olarak kayıtlara geçmişti. Birçok insanın bunun gerçekleşse bile televizyonda yayınlanacağı konusunda şüpheleri vardı. Ancak şimdi Bitcoin’in fiyatı hafta başında 11,000$’ı gördü ve McAfee düşünülenin aksine iddiasından kaçınmıyor. Bunun da üzerine öngörüsünde bir yükseltmeye giderek bütün kripto para piyasasına önemli bir hatırlatmada bulundu.

“Bitcoin’in 2020 yılının sonunda 500,000$ olacağını söylediğimde bu yıl sonunda da 5000$ öngören bir fiyat modeli kullanmıştım. Bitcoin ise bu modelin öngörülerinden çok daha hızlı bir şekilde yükseldi. Şimdi Bitcoin 2020 yılının sonunda 1 milyon $ olacak diyorum. Bu öngörü yanlışsa yine cinsel organımı yiyeceğimi söyleyebilirim.”

İddia Gerçekleşmezse Ödenecek Önemli bir Ceza Var…

Bitcoin artık halk tarafından tanınma evresini başarıyla geçmiş sayılabilir. Farkındalık eskiden büyük bir engeldi, ancak artık finans kanallarında Bitcoin tartışmaları bile duymaya başladık. Geçmişte piyasada büyük bir yere sahip olan isimler de Bitcoin fiyatı hakkında çeşitli öngörülerde bulunmuşlardı.

Artık efsaneleşen hisse senedi yatırımcısı Ronnie Moas, öngörüsünü yükselen Bitcoin fiyatına adapte etmek için tam 3 kere değiştirmişti. Önce 11,000$’lık bir fiyat iddiasıyla başlayan Moas, Bitcoin’in yüksek başarısından dolayı bu öngörüsünü önce 14,000$, sonraysa 20,000$ olarak güncellemişti.

Tom Lee ise daha dikkatli bir öngörüde bulunanlardan:

“Bitcoin önce 5600$’a düştü, sonra normal seviyeye geri zıpladı. Bizim görüşümüze göre 5600$’a düşen fiyat, piyasadaki acemi yatırımcıları eleyen bir olaydı ve artık yatırımlarda dikkat etmeniz gerektiği uyarısını yapmamıza gerek kalmadı. Bu seviyelerden parça parça alım yapmaya başlayabilirsiniz.”

Lee bu açıklamayı yaptığında %40’lık bir büyüme öngörmüştü. Henüz yıl sonu değil ancak 11,500$’lık fiyat öngörüsü doğru olacak ki hafta başında Bitcoin bu fiyatın sadece 200$ altını görmüştü.

Kripto para piyasasının arkadaş canlısı ismi Max Keiser de uzun dönemde büyük öngörülerde bulunan analistler arasında, ama iddia ettiği fiyat 100,000$, bu da McAfee’nin öngörüsünün sadece %10’u… Bitcoin’in fiyatı ne olursa olsun, önümüzde kripto paralar için ilginç ve heyecan verici zamanlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment