Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of New York (BNY) Mellon, Kullanıcılarının Kripto İşlemlerini İzlemek İçin Chainalysis ile Ortaklık Kurdu

Dünyanın en büyük custody bankası Bank of New York (BNY) Mellon, kullanıcılarının kripto işlemlerini izlemek için blockchain yazılım şirketi Chainalysis ile ortaklık kurdu.

BNY Mellon, kripto para birimi ürünlerini izlemeye ve analiz etmeye yardımcı olmak için blockchain veri platformu Chainalysis ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. BNY Mellon ortaklık kapsamında kripto varlıklarını çevreleyen verileri izlemek, kaydetmek ve kullanmak için Chainalysis’in risk yönetimi yazılımından faydalanacak.

Chainalysis tarafından sunulan risk yönetimi yazılımı Know Your Transactions (KYT), Reactor ve Kryptos’u içerir. Bunlardan en önemlisi kripto para transferlerinin “yüksek riskli” olup olmadığını otomatik olarak algılayan KYT yazılımıdır.

KYT yazılımı, kriptonun yasaklı bir cüzdan adresine aktarıldığını tespit ederse işlemi önceden engelleyebilir. Reactor, şirketlere blockchain üzerinde daha fazla araştırma gücü sağlarken, Kryptos ise karmaşık verileri toplayıp kurumlar için ikna edici bilgilere dönüştürür.

Bankalar dijital varlık dünyasına girerken güven sağlamanın önemini dile getiren BNY Mellon’da küresel saklama, vergi ve ağ yönetimi başkanı Caroline Butler;

BNY Mellon olarak dijital varlık piyasasına en güvenilir varlık hizmeti sağlayıcısı unvanıyla giriyoruz. Chainalysis ve diğer önde gelen fintech şirketleriyle birlikte çalışarak büyüyen kripto para endüstrisindeki yeteneklerimizi geliştiriyor ve bunu ürünlerimize yansıtıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Chainalysis kurucu ortağı Jonathan Levin ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Chainalysis, kripto para endüstrisinin genel büyümesi ve başarısı için finansal kurumların her zaman kritik öneme sahip olduğuna inandı.

ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında müşterilerine Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri için saklama hizmeti sunacağını açıklayan BNY Mellon, şu anda 46.7 trilyon dolarlık varlığı denetleyen dünyanın en büyük custody bankasıdır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!